fbpx

Newgarden nyerte az Indy 500-at; mázlijuk volt a nézőknek, hogy nem sérültek meg!

A ma zajlott Indy 500 jelentős része különösebb incidens nélkül zajlott. A végéhez közeledve azonban rémisztő baleset(ek) történt(ek).

Félix Rosenqvist megcsípte a falat, majd mikor a pálya közepén csúszott, enyhén eltalálta autóját az érkező Kyle Kirkwood. Utóbbi sokkal rosszabbul járt, az érintkezés következtében leszakad autójának bal hátsó kereke, majd a falnak csapódott, végül fejjel lefelé földet érve csúszott az aszfalton. Szerencsére a versenyzők nem sérültek meg.

És a nézők sem. Azért szükséges ezt kiemelni, mert a magas kerítés ellenére a keréknek sikerül kirepülnie a pályáról, de épp elkerülte a nézőteret. Végül Kirkwood autójának kereke egy parkolóban landolt, némileg megrongálva egy fehér Chevrolet-t.

A versenyt megszakították, míg az összetört autókat eltakarították a pályáról. Az újraindításkor már csak 14 kör volt hátra.

7 körrel a vége előtt aztán újabb látványos baleset történt. Pato O’Ward ütközött Simon Pagenaud-val. Ennek következtében előbbi a falnak csapódott, majd miután landolt, Agustín Canapino „szalad fel a hátára”, aki egy másik incidens következtében már nem tudott fékezni. A versenyt ismét megszakították.

Az újraindítás aztán ismét nem volt zökkenőmentes, a repülőrajthoz nem vették fel megfelelően a pozíciójukat a versenyzők, öten is ütköztek, és máris jött a következő megszakítás, 4 körrel a leintés előtt.

Az újraindítás után egyetlen köre maradt a mezőnynek, és a legvégén Josef Newgarden megelőzte Marcus Ericssont, és ezzel megnyerte a 2023-as Indy 500-at! 7 év után nyerte ismét amerikai a versenyt, míg a kétszeres IndyCar-bajnok Newgarden első alkalommal nyert Indy 500-at.