fbpx

Két ismert F1-es név is már a Hyundai kötelékében folytatja

Ahogy az Aston Martin és a Honda összeállt a Forma-1-ben a jövőre nézve, egy másik, még nem a rajtrácson lévő gyártóra is érdemes figyelni, és ez a Hyundai.

A Renault korábbi csapatfőnöke, Cyril Abiteboul idén már a Hyundai rali-világbajnoki programjának a vezetője, és jelenleg alacsonynak érzi annak lehetőségét, hogy a dél-koreai autógyártó belépjen az F1-be.

A 45 éves francia a héten az AS spanyol sportnapilapnak ennyit árult el:

„Közreműködésemmel sem lehet összehasonlításokat tenni a Forma-1-gyel, mert annyira különböznek. Mindkettő motorsport-szakág, de az F1-ben megpróbálsz mindent kontroll alatt tartani, a raliban pedig sok olyan dolog van, amit nem lehet irányítani. A csapattagok és a versenyzők közötti interakciók is más jellegűek 15 évet töltöttem a száguldó cirkuszban, és szerettem volna folytatni a motorsportban, de valami újjal, és ez egy tökéletes út volt.”

Mindeközben a Hyundai lecsapott a jól ismert mérnökre, Francois-Xavier Demaison-ra – egy másik franciára, akit nemrég szorult ki a Forma-1-ből. Demaison tavaly év végén távozott a Williams technikai igazgatói posztjáról Jost Capito csapatfőnökkel együtt – és mostantól az Abiteboul által irányított Hyundai Motorsport technikai főnöke lesz.

Sean Kim csapatelnök ennyit fűzött hozzá:

„Széleskörű tapasztalata és eredményei felbecsülhetetlen értékűnek bizonyulnak majd, miközben arra törekszünk, hogy a motorsport-programjainkban magunk legyünk a mérce.”

Forrás :