fbpx

Eláruljuk, ki lesz az F1-es sztárvendég a Balaton Park Circuit megnyitóján!

Egy hét múlva kedden vehetik birtokba először a meghívottak és a sajtó a Balatonfőkajár melletti Balaton Park Circuitet.

A 4.115 km hosszú pálya szélessége 12 és 15 méter között változik, valamint 6 jobb és 10 balkanyar található rajta. Megfelel az FIA szigorú Grade 2-es szintjének, ami azt jelenti, hogy Forma-1-es versenyen kívül, gyakorlatilag bármit lehet rendezni rajta. A biztonságot használt autógumik helyett a legújabb Tecpro falak fokozzák.

Az M7-es autópályáról is jól látható, így hamar megközelíthető létesítmény már jó pár éve épül, de most már tényleg láthatóak a munkálatok vége. Ugyan a megnyitó május 16-án lesz, az első foglalás már meg is történt május végére, amikor Porschékkal veszik birtokba Magyarország legújabb elkészült versenypályáját. A Swift Cup Europe mezőnye szeptember végén látogat majd el az új helyszínre.

Napok óta ment a találgatás, hogy ki lesz a Balaton Park Circuit első Forma-1-et is megjárt sztárvendége, és ugyan sokan Baumgartner Zsoltra tippeltek, mégis most már hivatalosan is elárulhatjuk, hogy Giancarlo Fisichella lesz az, Fernando Alonso korábbi csapattársa. A saját kávéjáról és lemezlovasként is ismert olasz pilóta mai napig aktív, a Ferrari GT versenyzőjeként. Ugyanakkor rajta kívül számos sikeres és ismert magyar versenyző is kapott meghívást a megnyitóra, így például a négyszeres Európa-bajnok kamionos, Kiss Norbert is.