fbpx

Történelmi sikert aratott Michelisz Norbi

Rajt-cél győzelmet aratott TCR World Tour első versenyén Michelisz Norni. Mikel Azcona révén pedig kettős Hyundai sikert is ünnepelhettek.
A portugáliai Portimaoban rendezik meg az újjá alakult TCR World Tour nyitóhétvégjét, ahol már a szombati edzésen is a világkupa győztes magyar versenyző diadalmaskodott. A 12 körös verseny képe az élmezőnyben egész hasonló volt, az élen álló hármas, Michelisz, Azcona és az immáron Audival versenyző Rob Huff szinte egész végig egymás mögött autóztak.
A spanyol címvédő végig másodpercen belül autózott csapattársához képest, de komoly előzési pozícióba került, így magyar sikerrel indult az új éra, a két Hyundai mellett pedig az a Rob Huff állhatott még dobogóra, aki a célban csupán 1,1 másodperccel volt lemaradva a futamgyőztestől.
Mögöttük nagyobb volt a szakadék, Huff csapattársa Frederic Vervisch csatázott a mezőny egyetlen Hondáját vezető Nestor Girolamival, amiből végül a belga jött ki jobban. Komoly lemaradásban értek célba a Lynk & Co.-k is, a legjobban teljesítő Ma Qing Hua hatodik lett, őt követte a két márkatárs, Yann Ehralcher és Thed Björk. A negyedik kínai autót vezető Santiago Urrutia már az első körben feladta a küzdelmet, miután Ehlracher-vel ütközött, a lgjobb tízbe így további két Audi fért be, John Filippi, valamint a szenzációsan, élete első túraautós versenyét teljesítő belga Kobe Pauwels személyében.