fbpx

Új junior programot jelentett be a McLaren, ismerős nevekkel

Teljesen új alapokra helyezi utánpótlás programját a McLaren Racing. A fiatalok kinevelését pedig egy rutinos, egykori Forma-1-es pilótára és többszörös Le Mans-i 24 órás győztesre bízzák.

Az új program célja, hogy már gokartos koruktól kezdve egyengessék íz ígéretes fiatalok útját, hogy aztán lehetőséget adjanak nekik akár a Forma-1-es, akár az IndyCar vagy akár a Formula E csapatukban is.

Ennek a vezetője pedig a Benetton korábbi Forma-1-es pilótája, aki volt a McLaren tesztpilótája is, ezen kívül sportautózásban ért el kiemelkedő sikereket, ötször nyert meg a legendás Le Mans-i 24 órást, Emanuele Pirro lesz.

„Több okból is nagyon örülök ennek a megbízatásnak. A McLaren kulcs szerepet játszott a karrieremben, ők adták meg nekem azt a lehetőséget, hogy Forma-1-es pilóta lehessek és magasabb szintre emelkedhettem azáltal, hogy Ayrton Senna és Gerhard Berger oldalán dolgozhattam. A csapatommal együtt a szerepem az lesz, hogy egy korszerű programot hozzunk létre és a tehetségek legjobb kineveléséhez szükséges eszközöket biztosítsuk. Ezen kívül „beágyazni” őket a McLaren küldetésébe, jövőképébe értékeibe, bízva abban, hogy egyikük eljut majd a Forma-1-es csapatig is. […]” – fogalmazott a 61 éves olasz.

A csapat vezérigazgatója pedig rendkívül elégedett, hogy ezzel a programmal sikerül tovább vinniük a McLaren hagyományait.

„A McLaren hosszú múltra tekint vissza a top kategóriás versenyzők kinevelésében. […] Van egy tapasztalt csapatunk, amelyet Emanuele ügyesen fog vezetni, képes biztosítani minden szükséges erőforrást, hogy nyers, fiatal tehetségekből versenyképes profikat neveljünk. A McLaren széles portfóliójának köszönhetően pedig jó helyzetben vagyunk, hogy a fiatal tehetségek fejlődését egész pályafutásuk alatt segítsük. […]” – vélekedett Zak Brown, aki ezzel együtt azt is bejelentette, hogy az új programba három fiatal kap lehetőséget.

Három olyan aki eddig is a csapat kötelékében volt, a még mindig nagyon fiatal amerikai Ugo Ugochukwu, valamint a két, nála rutinosabb pilóta, a mexikói Patricio O’Ward és a spanyol Alex Palou, utóbbi kettő idén az IndyCarban szerepel.