fbpx

Egy a magyaroknak is ismerős arc tér vissza a TCR Europe-hoz

Az idei szezonban visszatér a TCR Europe rajtrácsára Dusan Borković, miután szerződést kötött a Target Competitionnel.

Borković 2018-ban és 2019-ben is az olaszokkal versenyzett, és első évében a sorozatban három győzelemmel a harmadik helyen zárt. A 2019-es programja ugyanakkor a Red Bull Ringen történt pályán kívüli balhéja miatt korán véget ért.

A szerb versenyző egy Hyundai Elantrával tér vissza a sorozatba, és célja, hogy az idény végére megpróbáljon helyet szerezni magának a TCR világdöntőjére. Így nyilatkozott:

„Igazán izgatott vagyok, hogy visszatérhetek a TCR Europe-hoz, és részese lehetek az első világranglistának, azt különösen figyelembe véve, hogy a sorozat három közös versenyt fog futni az új TCR World Tourral. A pontozási rendszer jelentősen egyszerűbb, mint amilyennek látszik. Gyakran, amikor a barátaimnak magyarázom, a tenisz ATP-ranglista pontozási mechanizmusához hasonlítom, és akkor sokkal érthetőbbé válik.

A szűk csapatom és én mindig igyekszünk lépést tartani a világ autósportjának színpadával, hogy minden partnerünket valamint hazámat, Szerbiát a lehető legjobban bemutathassuk. Igazi kihívás áll előttünk, de készen arra, hogy minden erőnket beleadjuk a döntőbe jutásért.”