fbpx

Alonso WhatsApp üzenete segítette az F3 új bajnokát

Az FIA Formula 3 friss bajnoka, Gabriel Bortoleto hivatalosan nem áll kapcsolatban Forma-1-es csapattal, de egy nagy név menedzseli.

Bortoleto a Fernando Alonso által vezetett A14 Management pártfogoltja. Az A14 több F1-es csapattal is kapcsolatban áll, és a Formula E-ben és a Formula 2-ben is menedzsel versenyzőket.

„Az biztos, hogy még nem fogtam fel, hogy ez mekkora dolog” – idézte a RaceFans Bortoletót a bajnoki cím megszerzése után. „Azt hiszem, körülbelül egy hétig nem fogom felfogni. De ez egy valóra vált álom számomra, különösen egy újonc szezonban, ez nagyon különleges.”

„Az idei szezon előtt volt néhány jó eredményem, de bajnoki címet még soha nem szereztem” – folytatta Bortoleto. „Szóval az, hogy a Trident bízott bennem, és nekem adta az ülést ebben a szezonban, és arra törekedett, hogy bajnok legyek, nagyon lenyűgöző volt, és olyasmi, amit mindig magammal viszek életem hátralévő részében.

„Soha nem gondoltam volna, hogy Monzában megnyerjük a bajnokságot. Ez elképesztő, rengeteg adrenalin, és még mindig nem térek magamhoz.”

Annak ellenére, hogy Bortoleto nagy előnnyel utazott Monzába, a brazil számára inkább az állandóságról, mintsem a dominanciáról szólt a szezon.

Azt, hogy a dobogóról való lemaradás során is higgadt maradt, Bortoleto elmondása szerint a világbajnok menedzserének köszönheti.

„Fernando egy Forma-1-es legenda” – mondta. „Ő nem csak a menedzserem, hanem a példaképem is. Most, hogy ő a menedzserem, és hogy tippeket adott nekem, különösen Bahrein és Melbourne, sőt Monaco előtt, az valami nagyon különleges volt számomra.”

„Biztos, hogy nagy szerepe van abban, amit ebben a szezonban tettem, mert voltak pillanatok, amikor Melbourne után [vezettem] a bajnokságot, azt hiszem, megnyertem zsinórban a második fő futamomat. Emlékszem, hogy küldött nekem egy majdnem 10 perces hangüzenetet a WhatsAppon, és sok nagyszerű dolgot mondott nekem” – mesélte Bortoleto.

„De a fejemben tartotta, hogy nem nyerhetem meg az év összes futamát. Abban a pillanatban, amikor elkezdtem küzdeni – mert egy bizonyos ponton valószínűleg küzdeni fogok a szezonban, különben nem fogok nyerni – el kellett fogadnom ezt, és meg kellett szereznem a pontokat, amikre szükségem van.”

„Ez volt a gondolkodásmódom az egész szezonban, mert ez közvetlenül tőle jött, és amikor egy olyan fickó, mint Fernando mond neked valamit, azt hiszem, jobb, ha hallgatsz rá. Szóval ez nagyon különleges volt.”

Ez volt Bortoleto negyedik éve az együléses versenyzésben, miután 2020-ban debütált a Formula 4-ben. Egyetlen szezonjában egyszer nyert az olasz F4-ben a Premával, majd a Formula Regionális Európa-bajnokságban folytatta Alonso FA Racing csapatával, amelyet akkoriban az MP Motorsport üzemeltetett. Az első 12 futamon egyszer szerzett pontot, de a hátralévő nyolc versenyen egy második helyet és további öt pontszerző helyezést ért el, amivel a 15. helyen zárt a tabellán.

A 2022-es évre a regnáló bajnok R-ace GP csapatához váltott, és az évet két Formula Regional Asian Championship futammal kezdte. A második rajtján elért győzelem azt jelentette, hogy a bajnokság 14. helyén végzett, annak ellenére, hogy a szezon több mint felét kihagyta.

Még nem bejelentett, de várhatóan Bortoleto 2024-ben a Formula 2-ben folytatja majd pályafutását.

F3: Már a hétvége első futama előtt bajnokavatás történt

Forrás :