fbpx

F3: Aron elvégezte a Senna-iskolát, de a csapata kitolt vele

Caio Collet a negyedik helyről vágott neki a Spa-Francorchamps-i Formula 3-as sprintversenynek szombaton, míg nem megnyerte azt. A bajnokságot vezető Gabriel Bortoleto és kihívója, Josep María Martí külön-külön incidense0k eredményeként nem értek célba, míg Zak O’Sullivan a negyedik helyen végzett.

Collet már az első körben meglendült, és egy bravúros előzéssel az első kör végén átvette a vezetést Tayor Barnardtól. A Jenzer Motorsport versenyzője a brazil nyomában maradt, így biztosította be első F3-as dobogós helyezését, míg a PREMA Racing versenyzője, Paul Aron a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A versenyt követően azonban számos versenyző időbüntetést kapott, alább a már az ezekkel módosítva láthatjátok a végeredményt:

https://twitter.com/Formula3/status/1685395569059971072

A vasárnapi főverseny vizes pályán, de már eső nélkül indult. Erre a 11. helyről induló Paul Aron Ayrton Senna 1993-as doningtoni produkcióját idéző módon elképesztő menetelést mutatott be az első körben, melynek végén már ő állt az élen.

Más nem volt ilyen profi. Gabriele Miní már a rajtrácsra kivezető körön kicsúszott, míg Roberto Faria Safety Car mögött csúszott ki a kavicságyba, de sokan estek-keltek.

Aron győzelmét végül a csapata vette el, mikor intermediate gumik helyett már slicket tettek fel az autójára, ami még korai volt. Így végül csak a nyolcadik lett.

A versenyt Taylor Barnard nyerte, megszerezve ezzel első F3-as győzelmét, valamint a Jenzer Motorsport első győzelmét 2019 óta. A brit jól választotta meg a stratégiát, jól kezelte a Safety Car újraindításokat, és a nehéz körülmények között feltartóztatta Christian Mansellt. A Campos Racing versenyzője ezzel megszerezte második dobogós helyezését a 2023-as szezonban, míg Nikita Bedrin a harmadik helyen zárta a Jenzer nagyszerű napját.

https://twitter.com/Formula3/status/1685553671374098433