fbpx

Alonso emberét látták a Red Bullnál!

Helmut Marko szerint a Red Bull radarján van egy a Fernando Alonso menedzsmentcégéhez szerződött versenyző.

A bajnoki címek elnyerése mellett az egyik szempont, amiről a Red Bull leginkább ismert, az a versenyzői akadémiájuk, ahol olyanok végeztek, mint Sebastian Vettel, Max Verstappen vagy Daniel Ricciardo – és úgy tűnik, egy újabb név csatlakozhat hozzájuk. Pepe Martí egy nagyra értékelt fiatal, aki jelenleg a Campos Racing színeiben versenyez a Formula 3-ban. Minden bizonnyal a megfelelő emberek irányítják őt, mivel az ifjú spanyol Alonso menedzsmentcégének, az A14 Managementnek is a tagja.

Az A14 Management, amely Alonso kezdőbetűjéből és rajtszámáról kapta a nevét, 2022 szeptemberében szerződtette Martí-t, ugyanabban az évben, amikor ő felkerült a Formula 3-ba. A 17 éves versenyző remek szezont fut, miután megnyerte a nyitó sprintfutamot Bahreinben, és a múlt hétvégén Barcelonában megszerezte első főfutamos győzelmét Alonso figyelő szemei vigyáznak rá, de úgy tűnik, mások is. Martí a képen a Red Bull Markóval beszélgetett, aki a Red Bull junior pilótaprogramját irányítja, akit később arról kérdeztek, hogy Martí-e az a pilóta, aki iránt a Red Bull érdeklődik. A Mundo Deportivo kérdésére Marko igennel felelt, majd dicsérni kezdte Martí gyors fejlődését.

„Ő igazán jó, nagyon jól teljesít. Már régóta figyelemmel kísérem, nem most kezdtem el érdeklődni utána. Azóta rajta tartom a szemem, amióta beugrott az F3-ba. Komoly fejlődést mutat.”

Alonso 2022 márciusában alapította a menedzsmentcégét, és úgy tűnik, többet tesz annál, hogy csak a nevét adja hozzá. Martí elmondta, hogy Alonso gyakran csatlakozik a szimulátoros edzéseihez, amikor a sűrű időbeosztása csak engedi:

„Amikor csak tudunk, három vagy több pilótának szervezünk egy-egy versenyt, és Fernando, ha ráér, csatlakozik a futamhoz. Nagyra értékelem, ha bekapcsolódik, mert kevés az ideje. Legutóbb fél órányit jött csak, mert utána megbeszélése volt, de vissza akart jönni, amikor annak vége. Nagy becsben tartom, hogy ezeket a pillanatokat nekünk, felnövekvő versenyzőknek akarja szentelni. Ezeken az edzéseken, amikor Fernando kimegy a pályára, megosztja a képernyőt, és mindannyian őt nézzük.”

Alonso: Könnyű a kanapén ülve ítélkezni

Forrás :