fbpx

Kimi Antonelli végre megszerezte első F2-es győzelmét!

Andrea Kimi Antonelli, az F1-es Mercedes csapat pártfogoltja megszerezte legelső Formula 2-es győzelmét Silverstone-ban.

A 21 körös, esős, piros zászlóval megszakított, kiesésekkel és safety car fázisokkal tarkított, fordított rajtrácsos sprintversenyen a fiatal olasz versenyző rajt-cél győzelmet aratott, miközben mögötte a többiek ádáz küzdelmet folytattak.

A 17 éves olasz versenyző Zane Maloney-t megelőzve szerezte meg első győzelmét a sorozatban, a többszörös Safety Car-beavatkozással és a rosszabbodó időjárás miatti korai piros zászlóval megszakított versenyen.

Az F2-es bajnokság éllovasa, Paul Aron és a Red Bull junior Isack Hadjar a vizes pályán hamar kiestek a versenyből. Szintén nem tudta befejezni a versenyt a Haas F1 2025-re frissen leigazolt versenyzője – Antonelli csapattársa – Oliver Bearman sem. De kiesett Zak O’Sullivan, Victor Martins és Josep Maria Martí is.

Győzelmével Antonelli lett a 13. különböző győztes az F2-ben ebben a szezonban, és a bajnokság kilencedik helyén áll, 58 ponttal lemaradva Aron mögött.

Antonellivel a dobogóra még Zane Maloney és Gabriel Bortoleto állhattak fel.