fbpx

F2: Papaya győzelem született Bortoleto jóvoltából

Miután a szombati sprintversenyt Oliver Bearman nyerte, a vasárnapi főversenyen Gabriel Bortoleto fölényes teljesítményt nyújtva megszerezte első Formula 2-es győzelmét.

A felvezető kör kezdetén többen is lefulladtak, köztük a pole pozícióból induló Dennis Hauger. Továbbá Kush Maini és Jak Crawford. Így a triónak a boxutcából kellett elindulnia.

Így Duerksen indult az élről, Bortoleto, Colapinto és Aron elől. Colapinto volt az egyetlen versenyző az első ötben, aki a lágy gumikon indult, és nyomást gyakorolt rá Aron és Isack Hadjar is, akik a szuperlágyakon indultak.

Duerksen és Bortoleto az első helyért csatáztak, míg nem a brazil átvette a vezetést. Majd Colapinto is megelőzte Duerksent.

A 6. körben Josep María Martí bukta el a 6. helyet Oliver Bearmannel szemben.

Pillanatokkal később a virtuális Safety Car is bevetésre került, mert Zane Maloney megállt a pályán. Ezt kihasználva többen is kiálltak kereket cserélni: Martí, Duerksen, Bortoleto, Taylor Barnard, Richard Verschoor és Andrea Kimi Antonelli. Utóbbi a boxutcában le is fulladt, és a mezőny végére esett vissza.

A boxkiállásokkal Martí nyerte a legtöbbet, így már ténylegesen ő vezetett a versenyben Bortoleto előtt.

A 18. körben Aron már megelőzte Duerksent, Bortoleto pedig már közvetlenül Martí sarkában voltn. A brazil versenyző a 3-as kanyarban belülről előzve vette át a vezetést.

A 40 körös verseny 24. körében Hadjar DRS-távolságon belülre került Martíhoz képest, miközben ők ketten fej-fej mellett haladtak a hatodik helyért folytatott harcban. Miközben ők a pozícióért küzdöttek, Aron egyre közelebb került hozzájuk.

A francia végül előzött, majd üldözőbe vette Bortoletót.

Az élen Bortoleto előnye Hadjarral szemben több mint három és fél másodperc volt, a francia pedig Martí, Aron és Colapinto nyomása alatt állt.

Az argentin a 38. körben a 4. kanyarban átvette a 4. helyet Arontól, mielőtt a következő körben megelőzte Martít. Az utolsó körben megelőzte Hadjart a második helyért, de Bortoletót már nem lehetett utolérni, aki a célvonalon áthaladva megszerezte első Formula 2-es győzelmét.

 

Bearman megtörte a jeget: Ő nyerte a mai F2-es versenyt

Forrás :