fbpx

Megérkezett az F2 és az F3 2025-ös versenynaptára is!

A Formula 2 és a Formula 3 is bejelentette a 2025-ös versenynaptárát. Az F2 ismét 14 versenyhétvégén vesz majd részt a a Forma-1 mellett, míg az F3 tíz hétvégén csatlakozik hozzájuk.

Mindkét bajnokság március 14-16. között az ausztráliai Melbourne-ben kezdi meg a szezont.

„Fantasztikus, hogy nyilvánosságra hozhatjuk az F2-es naptárát, amelynek köszönhetően a sorozat a következő szezonban ismét 14 nagydíjon csatlakozik a Forma-1-hez” – mondta Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója. „A piramisrendszer létfontosságú a Forma-1 hosszú távú sikere szempontjából, és a két sorozat közötti szoros kapcsolat nemcsak a rajongóink számára nagyszerű, akiknek még több kerék a kerék elleni akciót kínál, hanem a versenyzők számára is, akik versenytapasztalatot szereznek az F1-es pályákon, és tehetségüket a telt lelátók, a globális televíziós közönség és a figyelő F1-es csapatok előtt mutathatják meg.

„A bajnokság idén is izgalmas versenyeket kínál minden helyszínen, és szeretném elismerésemet kifejezni Bruno Michel, az F2/F3 vezérigazgatója és csapata, valamint a versenyzők munkája előtt. Szeretnék köszönetet mondani az FIA-nak is a stratégiai és alapvető támogatásáért ebben a fontos bajnokságban, valamint régi partnereinknek, a Pirellinek, az Aramcónak, a Dallarának és a Mecachrome-nak. Izgatottan várom az idei szezon hátralévő részét, és egy újabb nagyszerű év elé nézünk 2025-ben.”

Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke hozzátette: „Az FIA Formula 2-es bajnokság az FIA együléses piramisának fontos lépcsőfokaként lehetőséget biztosít a feltörekvő együléses tehetségeknek, hogy megmutassák tudásukat a globális közönségnek. A 2025-ös versenynaptár a hagyományos és modern pályák és célállomások keverékével kihívást jelent a versenyzők számára, akik a jövő bajnokai lehetnek. Alig várom, hogy láthassam a 2025-ös mezőnyt akcióban a világszínpadon.”

„Nagy örömmel jelentem be az F2 2025-ös versenynaptárát, amely ugyanannyi fordulót tartalmaz majd, mint a jelenlegi szezonban – tizennégyet” – mondta Bruno Michel, az FIA Formula 2 vezérigazgatója. „Ez a megfelelő egyensúlyt jelenti az európai fordulók és a repülőutak között, három kontinensen, szem előtt tartva a csapataink és versenyzőink költségeit. Ez egy jó keverék a régi helyszínek és a modernebb pályák között, amelyek mindegyike izgalmas F2-es futamokat hozott az elmúlt években. Biztos vagyok benne, hogy ez 2025-ben is így lesz.”

Kizártak két pilótát az F3-ból, mert más sorozatban is rajthoz álltak

Forrás :