fbpx

F2: Doohan shoey-zhatott a dobogó csúcsán

Enzo Fittipaldi a spái sprintversenyen, szombaton megszerezte első győzelmét a Formula 2-ben. A Rodin Carlin versenyzője a közepes gumikat a végsőkig kímélve, az utolsó előtti körben egy merész húzással szerezte meg a győzelmet Richard Verschoortól. Utónbbit utólag ki is zárták a versenyből, mert a felvezetőkörön és a rajtnál a technikai szabályoknak nem megfelelő beállítást használt.

A második helyen leintett Verschoore helyét így Théo Pourchaire örökölte meg, a harmadik helyen pedig Dennis Haugert rangsorolták.

https://twitter.com/Formula2/status/1685396669821517824

Jack Doohan két forduló alatt megfordította a szerencséjét a 2023-as Formula 2-es szezonban, mivel Spa-Francorchamps-ban megszerezte második egymást követő főversenyes győzelmét. Az Invicta Virtuosi Racing versenyzője jól kihasználta a változatos helyzeteket és a lágy gumikat a lehető legjobban alkalmazva Théo Pourchaire-től megszerezte az első helyet. Az ausztrál versenyző shoey-zott (cipőből ivott oezsgőt) is egyet a dobogón.

Mivel legközelebbi riválisa, Frederik Vesti kiesett a versenyből, Pourchaire visszavette a vezetést a bajnokságban, mivel a szezonban kilencedik dobogós helyezését szerezte meg. Enzo Fittipaldi a Rodin Carlin csapattársával, Zane Maloney-val folytatott hosszas csatából végül az utolsó körben győztesen került ki, és a harmadik helyen tért vissza a dobogóra.

https://twitter.com/Formula2/status/1685579695625232384