fbpx

A Haas versenyzője első F1 Academy győzelmét szerezte meg!

Vasárnap reggel az F1 Academy második versenyével indult a Spanyol Nagydíj zárónapja.

Az Alpine F1-es csapata által támogatott Abbi Pulling foglalhatta el az első rajtkockát, míg mellőle Chloe Chambers (Haas) indulhatott, mögöttük pedig Nerea Marti és Doriane Pin (Mercedes) sorakozott fel. Utánuk Hamda Al Qubaisi (Red Bull) és Lia Block (Williams) következtek.

Chambers remekül rajtolt, és az első kanyarhoz érve átvette a vezetést a bajnokság éllovasától. Mögöttük Martiu és Hamda Al Qubaisi érkezett.

Jess Edgar hamarosan a pályahatárok be nem tartása miatt kapott 5 másodperces büntetést.

A 16. körös verseny 7. körben két izgalmas előzést is láthattunk. Block Edgart előzte a 7., Pin pedig Bianca Bustamantét (McLaren) az 5. helyért. Mindeközben a mezőny legvégén a Ferrari versenyzőakadémiájának tagja, Maya Weug haladt.

Edgar nyakára hamarosan Tina Hausmann (Aston Martin) érkezett.

A 10. körben az élen Chambers előnye közel 5 másodpercre nőtt, míg a második helyen haladó Pullingra Marti kezdett nyomást gyakorolni. Így azonban magukra húzták még Hamda Al Qubaisit és Pint is. Később Pulling egy kicsit le tudta szakítani a követőket, de nem lankadhatott a figyelme.
Végül azonban Martit előzte meg látványosan Al Qubaisi.

2 körrel a vége előtt a mezőny utolsó 7 versenyzője gyűlt össze egy kupacba, szorosan egymás nyomában okoztak némi izgalmat és váltogatták a pozíciókat.

A versenyt végül 6,6 másodperc előnnyel Chole Chambers nyerte, megszerezve ezzel első F1 Academy győzelmét. A dobogós helyezéseket Pulling és Hamda Al Qubaisi egészítette ki.

Végeredmény:

A tegnapi verseny beszámolója:

Az Alpine versenyzője, Abbi Pulling újabb győzelmet könyvelhet el!