fbpx

Az Alpine versenyzője, Abbi Pulling újabb győzelmet könyvelhet el!

A női F1 Academy bajnokság is Spanyolországba érkezett. A lányok harmadik versenyhétvégéje ez a szezonban.

A szombati versenyen a bajnokság éllovasa, az Alpine F1-es csapata által támogatott Abbi Pulling foglalhatta el az első rajtkockát, míg mellőle Chloe Chambers (Haas) indulhatott, mögöttük pedig Nerea Marti és Doriane Pin (Mercedes) sorakozott fel.

Pin beragadt a rajtnál, míg Marti Chambers elé került, Pulling azonban megtartotta a vezetést. Jess Edgar pedig 5 másodperces büntetést kapott hibás rajt miatt.

Az első körben máris történt egy incidens, ami biztonsági autós beavatkozást igényelt, miután Maya Weug (Ferrari) és Amna Al Qubaisi (RB) összeütköztek és a kavicságyban kötöttek ki.

A 16 körös verseny 7. körében folytatódhatott az éles verseny. Tina Hausmann (Aston Martin) jött lendületbe és próbálta megelőzni Emely de Heust a 7. helyért, hamarosan azonban hátrafelé is figyelnie kellett, mert érkezett Lia Block (Williams). Block mögött pedig Lola Lovinfosse és Pin küzdöttek az utolsó (10.) pontszerző helyért.

Pin vérszemet kapott, miután megelőzte Lovinfossét, és levadászta Blockot, majd célba vette Hausmannt. A 14. körben szinte már fej-fej mellett fordultak a kanyarokban és Pin végül sikerre vitte az előzést.

A versenyt végül közel 5 másodperces előnnyel nyerte Pulling, vele pedig Marti és Chambers állhattak még dobogóra.

Végeredmény:

2025-ben debütál női F1 Acedemy bajnokság sorozata a Netflixen