fbpx

Ismét női Alpine siker: Pulling nyerte a második miami versenyt is

Az F1 Academy miami hétvégéjének második futamára került ma sor.

A 13 körös verseny rajtsorrendja a következő volt: Abbi Pulling (Alpine), Bianca Bustamante (McLaren), Doriane Pin (Mercedes), Hamda Al Qubaisi (Red Bull Racing), Nerea Martí, Maya Weug (Ferrari) volt a top 6-ban.

Ma nem ragadt a rajtrácson Bustamente, hanem megtartotta második helyét Pulling mögött. Chloe Chambers (Haas) pedig ismét remek formában volt, csak úgy, mint tegnap és feljött a negyedik helyre.

Tegnaphoz hasonlóan azonban ismét peches volt az Aston Martin támogatottja, Tina Hausmann, akinek versenye az első körben végetért, defekt következtében.

A 7. körben Lola Lovinfosse előzni próbálta Aurelia Nobelst, de az rázárt, mire összeértek és mindketten megforogtak. Folytatni tudták a versenyt, de a mezőny végére csúsztak.

Eközben Pin elkezdte nyomás alá helyezni Bustamantét.

Később Jessica Edgar került a mezőny legvégére, szintén megforgás miatt.

A versenyt Charlotte Tilbury, az azonos nevű sminkmárka alapítója intette le. Elsőként Pullingot, aki ezzel a hétvége mindkét versenyét megnyerte. A dobogót Bustamante és Pin egészítették ki. Utóbbi az utolsó pillanatig stresszelte a McLaren támogatottját, de előzésre nem talált módot.

A további sorrend: Chambers, Weug, Hamda Al Qubaisi, Nerea Martí, Amna Al Qubaisi (RB), Carrie Schreiner (Sauber), Emely de Heus, Lia Block (Williams), Courtney Crone (szabadkártyás induló), Nobels, Edgar, Lovinfosse.

2025-ben debütál női F1 Acedemy bajnokság sorozata a Netflixen