fbpx

2025-ben debütál női F1 Acedemy bajnokság sorozata a Netflixen

Az F1 Academy és Reese Witherspoon Hello Sunshine nevű produkciója bejelentették, hogy a jelenleg is készülő doku-sorozat 2025-ben debütál a Netflixen.

A Forma-1-es Drive to Survive mintájára készül egy dokumentumfilm sorozat a női bajnokságról. Ez bemutatja majd a versenyzőket, csapataikat, szponzoraikat, személyes történeteiket.

Susie Wolff, az F1 Academy ügyvezető igazgatója elmondta: „Mi szeretnénk a hajtóerő lenni, amely a nők részvételét ösztönzi a sportágunkban, a pályán és azon kívül is. Az, hogy az F1 Academy doku-sorozat a Netflixszel együtt világszerte elindul, nem csak küldetésünk láthatósága szempontjából jelent hatalmas előrelépést, hanem egyben a női sport iránti lendület és kereslet egyértelmű bizonyítéka is. A fiatal nők következő generációját szeretnénk inspirálni és megerősíteni. A Netflix pedig megnyitja az F1 Academyt a meglévő és jövőbeli rajongók globális közönsége előtt.”

„Azért indítottuk el a Hello Sunshine-t, hogy megváltoztassuk a nők történetét, és Susie Wolff és az F1 Academy pontosan ezt teszi azzal, hogy új lehetőségeket teremt az izgalmas sportágban” – tette hozzá Reese Witherspoon színésznő, a Hello Sunshine médiavállalat alapítója. „Miközben ezek a dinamikus és bátor versenyzők áttörik a korlátokat a volán mögött. Izgatottan várjuk, hogy a Netflixszel együttműködve elmesélhessük ezeknek az erős versenyzőknek a történetét. Azt tudjuk, hogy amikor a nőket állítjuk a középpontba, az emberek jönnek, hogy nézzék.”

Rali a Netflixen? WRC-s Drive to Survive-ot tervezhetnek

Forrás :