fbpx

Flörsch nem akarja, hogy kivételezzenek vele a motorsportban, mert nő

Sophia Flörsch az a női autóversenyző, aki talán a legkorrektebb módon áll a nők közt a versenyzéshez, és nagyon racionálisan látja saját teljesítményét és lehetőségeit. Bár kiugróan jó eredményei nincsenek, jelenleg ő az egyik legértékelhetőbb női versenyző formula bajnokságokban.

Azt vallja, hogy valódi sikert csak akkor tud egy nő elérni a motorsportokban, ha a fiúkkal/férfiakkal mérkőzik meg. Ennek megfelelően nem él a könnyített pálya (pl. F1 Academy) lehetőségével, ő továbbra is ragaszkodik a koedukált mezőnyökhöz.

Vállalja többnyire népszerűtlen véleményét, például pár napja is hangot adott annak, hogy pusztán teljesítmény alapján kell(ene) értékelni a versenyzőket, a nemek teljes figyelmen kívül hagyása mellett.

„Kinek tetszenek ezek a gender posztok? A nemek, mint indoklás bármire. Mint nőt, ez engem sért, elnézést. Légyszíves a teljesítményem alapján értékelj. A sportról van szó. A sikerről. Ezt kellene értékelni. Maximális teljesítményt akarok. Győzni akarok. Erről szól az egész” – írta X-en.

Meglátásom szerint a női bajnokságok akár téves képet is adhat a lányoknak a saját teljesítményükről. Hiszen ha rendszeresen dobogós helyezéseket ér el például, joggal hiheti, hogy kellően jó. De ha utána átül F3-ba, jó eséllyel csalódni fog. Mindenképpen fontosnak tartom, hogy a srácok között edződjön egy női versenyző. Hasznosabbnak tartom, még akkor is, ha a mezőny végén kullog. A kivételezés sosem vezet jóra.

Ezt a témát alábbi Facebook posztomban, közel másfél éve részletesebben is fejtegettem, de ez a szubjektív véleményem.

Danica Patrick F1-es kijelentésén kiakadtak a nők