fbpx

A Red Bull új juniorjának a célja: Verstappen csapattársának lenni

Határozott célokkal kezdi meg a Red Bullos karrierjét a 19 éves Oliver Goethe. A német pilóta szeretne Max Verstappan csapattársa lenni a nagycsapatban.

Nem csak a Ferrarinál,  hanem a Red Bullnál is komolyabb változás voltak a juniorprogramban. Többen távoztak, de páran érkeztek is a bikákhoz. Egyikük a Formula 3-ban vitézkedő Goethe.

A fiatal pilóta dán-német kettős állampolgár, így nem meglepő módon egy sokszoros német bajnok a példaképe.

„Mindig is kedveltem Vettelt, aki úgyszintén Red Bull junior volt. Humoros volt és megvolt az életszemlélete is. Az ő örökébe lépnék. Ugyanúgy felnézek Max Verstappenre is, aki ledominálja a Forma-1-et. Nagyszerű lenne, ha egynap a csapattársa lehetnék.”. – fogalmazott.

Goethe tavaly mutatkozott be a Formula 3-ban, ahol a pontverseny nyolcadik helyén végzett, 75 ponttal. 2022-ben pedig Euroformula Open bajnok volt.

„Találkoztam Dr. Helmut Markoval és Christian Hornerrel. Egyértelműen elmondták, hogy mit várnak tőlem. Meg kell lennie az eredményeknek. Azt akarják, hogy elől legyek és a legjobb helyezéseket érjem el.” – tette hozzá.

Goethe idén a Formula 3 tagja lesz, a Campos színieben, ha pedig minden jól alakul, akkor a tervek szerint pedig 2025-ben feljebb léphet az F2-be.

Ennyi évre hosszabbított Marko a Red Bull-lal

Forrás :