fbpx

Jock Clear veszi át a Ferrari Driver Academy vezetését

Hatalmas rutinnal rendelkező emberre bízta a Ferrari az utánpótlás programjának a vezetését. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező Jock Clear dolgozott korábban Schumacherrel is, de mérnökként Hamiltont és Villeneuve-öt is világbajnoki címhez juttatta.

A Scuderia jelentős változásokat eszközölt az akadémián. A több távozó között van az eddigi vezető Marco Matassa is.

Utódja Jock Clear lett, aki évek óta tagja a vörösöknek, elsősorban Charles Leclerc mentorálásával foglakozott. Éppen ezért nem lesz idegen terep számára a fiatal versenyzők útjának egyengetése.

A távozók után az FDA első számú versenyzője a Formula 2-ben szereplő brit Oliver Bearman, aki már F1-es edzésen is bemutatkozott és az erre való felkészülését külön intézte személyesen Clear.

Rajta kívül még tag az F3-ban versenyző svéd Dino Beganovic, a brazil Rafael Camara aki idén a Formule Regionel Europe-ban fog versenyezni, mellé csatlakozik a finn Tukka Taponen is. Két női tagja is van a programnak, a holland/belga/spanyol Maya Weug, aki várhatóan szintén a regionális sorozatban fog szerepelni, valamint a brazil/belga kettős állampolgárságú Aurelia Nobels, aki – még nem hivatalos – a Ferrari által támogatott versenyző lesz majd az idei F1 Academy szezonban.

Hivatalos: Leclerc távozik a Ferraritól

Forrás :