fbpx

A McLaren versenyzőnője nagyon mellé nyúlt, de mentegetőzése csak olaj volt a tűzre

Bianca Bustamante, a McLaren akadémiájának nemrég szerződtetett versenyzőnője máris bocsánatkérére kényszerült, amiért „véletlenül lájkolt” egy nagyon sértő posztot az X-en (korábban Twitter). Ezzel ráadásul csak tovább rontott a helyzetén.

A 18 éves Fülöp-szigeteki versenyzőnőnek jelentősen megnőtt az ismertsége, miután októberben csatlakozott a McLaren programjához. Jövőre a wokingi csapatot képviseli majd az F1 Academy női bajnokságban.

Ez a megnövekedett ismertség azonban természetesen nagyobb figyelmet is magával hozott számára. A rajongók pedig minden apró „hibát” észrevesznek. Ennek eredményeképpen nem maradt észrevétlen az sem, hogy Bustamante egy Lance Strollt autistának tituláló posztot lájkolt.

Bustamante ezután nyilvánosan bocsánatot kért, és reményét fejezte ki, hogy „a versenyzői közösség megérti, hogy ez 100%-ban véletlen volt”.

„Őszintén, mélységesen bocsánatot kérek” – írta. „Beismerem, hogy hibáztam, hogy lájkoltam egy nem megfelelő tweetet, el sem tudom képzelni, hogy mennyi embert bántottam meg.”

„Görgetés közben véletlenül lájkoltam a tweetet, amint később rájöttem, azonnal visszavontam.”

„Mint olyasvalaki, aki úgy nőttem fel, hogy az egyetlen bátyám autista, teljesen megértem a kihívásokat, amelyekkel bárki szembesül, aki autista. Soha, de soha nem támogatnám az ableizmust [fogyatékkal élők hátrányos megkülönböztetése] semmilyen szinten, nemhogy egy albeista tweetet támogassak egy versenyzőtársam ellen.”

„Nagyon komolyan és nagyon személyesen veszem az autizmus témáját.”

„Lance Strolltól és mindenkitől, akit ez megbántott, őszintén elnézést kérek, mivel az ilyen típusú megjegyzéseket nem támogatom. Remélem, a versenyzői közösség megérti, hogy ez 100%-ban véletlen volt, őszintén elnézést kérek ezért a nagy hibáért.”

Később Bustamante megosztott egy videót is a testvérével.

A videó közzététele azonban még több negatív reakciót váltott ki a közösségből.

„Csak ismerd be a hibádat. Nem vontad vissza a lájkot a tweetről, mielőtt törölték volna, mindenki ellenőrizhette, és nem kell hazudni. Ne rángasd bele a bátyádat is, nem kell kitenni őt a helyzetnek.” – írta egy kommentelő, véleményét pedig már négyezren lájkolták.

Bustamante több mint egymillió követővel rendelkezik az Instagramon, 1,3 millióval TikTokon és 57 ezer követővel X-en.

A McLaren versenyzőnőjének édesapja garázsban aludt, hogy lánya versenyezhessen