fbpx

Lengyel versenyzőt igazolt a Red Bull

A Red Bull új versenyzőtehetséggel bővítette junior csapatát, az olasz F4-es bajnok Kacper Sztuka személyében.

A Red Bull Junior Team sikeresen nevel ki Forma-1-es versenyzőket. Tőlük indult többek között Daniel Ricciardo, Carlos Sainz, Pierre Gasly és Alex Albon, valamint persze Sebastian Vettel és Max Verstappen is.

Az elmúlt években azonban a Red Bull mércéjéhez képest meglehetősen megcxsappant a fiatal tehetségek száma az energiaitalosoknál. Azonban akik vannak, azokra nem lehet panasz.

Liam Lawson az AlphaTauriba ugrott be idén pár vesreny erejéig, helyettesíteni a sértül Riccoardót. Az új-zélandi pedig kiválóan alkalmazkodott a váratlanul új körülményekhez, és még pontot is szerzett.
Az AlphaTauri új vezérigazgatója, Peter Bayer a lengyel sajtónak tartott találkozón megerősítette, hogy a 17 éves versenyzőjelöltjük, Szutka csatlakozott a Red Bull juniorjaihoz.

„Tudják, hogy csatlakozik a Red Bull junior akadémiánkhoz?” – tette fel a kérdést Bayer Sztuka kapcsán az összegyűlt sajtósoknak.

Úgy tűnt, ez a pozitív hír meglepte őket.

Sztuka neve nem volt ismeretlen az F1-es csapat számára, mivel 2023-as olasz F4-es sikerével a Red Bull másik juniorját, Arvid Lindbladot fosztotta meg a bajnoki címtől.

Lindblad számára úgy tűnt, hogy a cím már a zsebében van, de Sztuka az utolsó kilenc versenyen nyolc győzelmet aratott, és ezzel olasz F4-bajnok lett.

Sztuka ezen kívül a 2023-as Formula Winter Series bajnoki címet is beírta az önéletrajzába.

Lawson egy szombati hatalmas baleset miatt elbukta az idei bajnoki címet