fbpx

A világbajnok finn indiai pártfogoltja az Alpine-hoz igazolt

Az Alpine Forma-1-es csapat bejelentette, hogy a Formula 2-es versenyző Kush Maini lett akadémiájának legújabb tagja.

Ez a második nagy bejelentés Maini pályafutásával kapcsolatban ebben a hónapban, hiszen a napokban derült ki az is, hogy a kétszeres F1-es világbajnok, Mika Häkkinen lett a mentora.

Maini nyolc évet töltött együléses junior bajnokságokban, jelenleg pedig újonc szezonját tölti az F2-ben. A 23 éves versenyző az első 10 futamon nyolc pontszerző helyezésszerzett, köztük egy melbourne-i sprintfutamos dobogós hellyel. Az azóta eltelt 14 versenyen azonban mindössze háromszor szerzett pontot, és a negyedikről a 11. helyre csúszott vissza a tabellán.

„Szuper izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Alpine akadémiájához. Egy álmom vált valóra azzal, hogy egy olyan csapathoz csatlakozhatok, mint az Alpine, ahol tanulhatok és fejlődhetek, hogy remélhetőleg egy nap készen álljak arra, hogy megtegyem a lépést az F1-be” – mondta Maini. „Hatalmas köszönet az Alpine-nak, hogy hitt bennem és megadta nekem ezt a lehetőséget.”

Julian Rouse, aki az Alpine ideiglenes sportigazgatója az F1-ben, hozzátette: „Örömmel üdvözöljük Kush-t az Alpine Akadémián. Ő egy fiatal tehetség, akiben nagy potenciált látunk, és nagy hasznára lesz a versenyzőfejlesztési programunknak.”

Häkkinen tudja, hogy „borzalmas érzés”, ezért kiállt Verstappen mellett

Forrás :