fbpx

Fülöp-szigeteki versenyzőnőt igazolt a McLaren

A McLaren utánpótlás programjának tagjaként folytatja pályafutását a 18 éves Bianca Bustamante. A filippínó hölgyet a W Seriesből majd az idén indult F1 Academyből lehet ismerni.

Csupán két éve versenyez együléses autókkal, de idén már két futamgyőzelmet és további két dobogós helyezést is feltud mutatni a Prema színeiben és a pontverseny hetedik helyén áll.

Ezzel együtt a brit istálló azt is bejelentette, hogy Bustamante jövőre is az F1 Academyben fog szerepelni, ő lesz, aki a McLaren színeit fogja képviselni. Mint ismert 2024-ben minden F1-es istálló fog egy-egy pilótát indítani a női szériában, amely a száguldó cirkusz betéfutamjává válik.

„Ez egy olyan irreális pillanat a karrieremben, hogy a McLarenhez igazolhattam, ami messze túlmutat mindenen, amit valaha eltudtam képzelni fülöp-szigeteki gokartversenzyőként. Nehéz úgy meglátni a nevemet a McLarennél, hogy ne érzékenyüljek el, a csapat története miatt igazán szóhoz se tudok jutni.” – kezdte a papaya istálló új tehetsége.

„Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért, mivel ezzel olyan fejlesztési struktúrát kapok magam köré, amivel megtehetem a következő lépést a karrieremben. […] Soha nem voltam még ennyire voltált. Nagy köszönet Susie Wolffnak és az egész F1 Academynek, hogy ennyire harcolnak értünk, nőkért, hogy a lehető legjobb lehetőséget kapjuk meg. Továbbá köszönettel tartozom Zak Brownnak, Andrea Stellának, Emmanuelle Pirronak és Sebastien Philippe-nek, amiért hittek bennem és lehetővé tették ezt a számomra. Tele vagyok hálával és ígérem, hogy mindent bele fogok adni!”

A McLaren utánpótlásáért felelős vezető pedig így köszöntette:

„Örülök, hogy Bianca csatlakozhat a pilóta programunkhoz. Ő egy ígéretes fiatal tehetség, aki remek erkölccsel rendelkezik és szorosan illeszkedik a csapatunk értékeihez. Alig várom már, hogy dolgozhassak Biancaval a fejlődésén. Amiatt is izgatott vagyok, hogy ő fogja képviselni a csapat papaya színeit a 2024-es F1 Academy szezonban.” – jelentette ki Emmanuelle Pirro.

Amerikától a táncparkettig: Mi lett a W Series-es csajokkal?

Forrás :