fbpx

A McLaren csapott le a Formula 3 bajnokára

A McLaren a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolták a Formula 3 újdonsült bajnokát Gabriel Bortoletot.  Rajta kívül pedig egy olasz tehetség is felvételt nyert a McLaren Development Programme-ba.

A 18 éves brazil pilóta 2020-ban kezdte forma autós karrierjét, az olasz F4-es bajnokságban, majd a Formula Regionalban töltött két évet. Kiemelkedő sikert sehol sem ért el, futamgyőzelmeket ugyan szerzett, de egyik évben sem tudott a pontversenyben az első háromban végezni.

Idén lépett szintet, a Trident szerződtette az F3-ba, majd impozáns teljesítménnyel, magabiztosan húzta be a bajnoki címet.

A McLaren utánpótlás programja idén áprilisban alakult, amelynek a vezetője a korábbi Le Mans-győztes és F1-es versenyző Emanuele Pirro.

Bortoleto mellett csatlakozik a programhoz az olasz Formula 4-es bajnokságban vitézkedő Brando Badoer is, aki elsőkörben csak egyéves szerződést kötött a britekkel, de a szerződése opcionálisan véglegesíthető.

Rajtuk kívül az akadémia tagja még az IndyCarban versenyző Patricio O’Ward, Ugo Ugochukwu, valamint a közleményben az F1-es csapat jövő évi tartalékversenyzőjének megnevezett japán Rio Hirakawa is.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a McLaren pilóta nevelő porgramjához. Hálás vagyok a McLarennek és Emanuelnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Már voltam egy látogatáson a McLaren Technology Centre-ben, és a csapattagokkal is találkoztam, király élmény volt. Várom már, hogy tovább fejlődhessek velük közösen dolgozva.” – fogalmazott Bortoleto.

Alonso WhatsApp üzenete segítette az F3 új bajnokát

Forrás :