fbpx

A Forma-1-es világbajnok lánya lehet a következő női F1-es pilóta?!

Továbbra is központi kérdés a Forma-1-ben, hogy mikor láthatunk utoljára női versenyzőt a száguldó cirkuszban. A kétszeres világbajnok Mika Häkkinennek azonban van erre egy jó tippje, méghozzá a saját lánya.

Az FIA nem titkolt célja, hogy nőket is eljuttasson a Forma-1-be versenyzőként. Ehhez létrehozták a tisztán női pilótákból álló W Seriest, amelyet az a Jamie Chadwick dominált, akit a Williams tesztpilótája lett, valamint az Indy NXT, az IndyCar közvetlen előszobájában versenyez.

Máig az utolsó női pilóta, aki részt vett állandó versenyzőként egy Forma-1-es nagydíjhétvégén, az Giovanna Amati volt 1992-ben. De legutóbbi nő, aki egy F1-es hétvégén autóba ülhetett egy eseményen, az Suise Wolff volt, aki többször is, de legutoljára a 2015-ös Brit Nagydíj első szabadedzésén vezethette a Williamset.

A W Series időközben megszűnt, helyére az az F1 Academy került, amely jövőre még szorosabban együtt fog működni az F1-es istállókkal, annak a szezonjából már csak egy versenyhétvége van hátra.

Az F1 Academy jelenlegi mezőnyéből nehéz megmondani, hogy ki juthat el az F1-be, ám az biztos, hogy a finn Mika Häkkinen úgy véli, hogy a most még csak 12 éves lánya Ella akár el is juthat a királykategóriába.

„Megcsinálhatja.” – jelentette ki a finn a német Sport1-nek, arra felelve, hogy a lánya lehet-e F1-es pilóta a jövőben. „Nagyon óvatosnak kell lennem mit mondok most, hogy ne helyezzek rá túl nagy nyomást. De maga a versenyzés keresi és követeli is a nőket, ő pedig imádja csinálni. Szóval támogatom őt, amennyire csak tudom.”

„Nagyon kemény út vezet addig, hogy egy nap bekerüljön a Forma-1-be. Ha el akar oda jutni, akkor mindent meg kell tennie és nagyon keményen kell dolgoznia, ha ezek megvannak, akkor megtudja csinálni. Nagyon tehetséges, igazán különleges versenyző, rengeteg ereje van.” – tette hozzá.

22 éves spanyol lány lehet az F1 Academy első bajnoka

Forrás :