fbpx

Drámai pillanat: Lawson olyan agresszív volt, hogy röpködtek az autók!

Tomoki Nojiri a motegi győzelemmel beverekedte magát a Super Formula bajnoki címéért folyó küzdelem sűrűjébe, mivel Liam Lawson a 13. helyen végzett, miután egy megpördülést követően megreptetett másokat.

A Red Bull junioja, Lawson a az első körben megpördült, miután a 2-es kanyar kijáratánál leszaladt a bukótérbe. Tadasuke Makino és Yuhi Sekiguchi pedig a levegőbe repült az ezt követő káoszban, mert nem tudták elkerülni az eléjük csúszó Lawson.

Bár a Mugen csapatnak sikerült megjavítania új-zélandi sérült autóját a piros zászló alatt, és folytatni tudta a versenyt, de az utolsó helyen tért vissza a mezőnybe. A javítás alatti munkavégzésért pedig áthajtásos büntetést kapott.

Lawson végül a 13. helyen fejezte be a versenyt.

Sekiguchi, Makino és Matsushita a helyszínen kiesett.

Úgy tudni, hogy Makino segítségre szorult, hogy elhagyja a sérült autójának pilótafülkéjét, és ezt követően helikopterrel kórházba szállították további vizsgálatokra.

A 26 éves versenyző az eset után hát- és mellkasi fájdalmakról számolt be, és várhatóan kihagyja a jövő hétvégi SUPER GT futamot Suzukában.

Úgy vélik, hogy Makino komolyabb sérüléseket nem szenvedett, és hétfőn hazaengedik a kórházból.

Lawson és Makino mellett Nobuharu Matsushita és Yuhi Sekiguchi is érintett volt az esetben, ők sérülések nélkül megúszták.

A verseny után Lawson elismerte, hogy túl agresszív volt a rajt után, ez okozta a megpördülését.

https://twitter.com/MotorsportTV_UK/status/1693148933264908512

Lawson megérti, miért nem őt választotta az AlphaTauri

Forrás :