fbpx

Célfotó és fejre állás is volt az F1 Academy monzai hétvégéjén

Marta García nyerte az F1 Acedemy női bajnokság monzai fordulójának első versenyét.

A spanyol kiválóan rajtolt az 1-es kanyarban, Léna Bühler pedig megelőzte a Rodin Carlin versenyzőjét, Abbi Pullingot és átvette tőle a második helyet.

A mezőny hátsóbb részében Chloe Grant ütközött, felborult, ami piros zászlót eredményezett. A brit versenyzőt az orvosi központba vitték kivizsgálásra, és  szerencsére komolyabb sérülések hiányában ki is engedték onnan.

A verseny Safety Car fázis után folytatódott, García vezetésével, Bühler és Pulling előtt.

Pulling az 1-es kanyarban kívülről fordult, és a kanyar kijáratánál a belső íven előzte meg a svájcit. Bühler azonban visszavágott, és visszavette a helyét.

Hamda Al Qubaisi, aki a bokszutcából indult, egyre feljebb küzdötte magát a mezőnyben, végül a 9. helyet szerezte meg.

A verseny utolsó körébe érve a három dobogós helyezés teljeseny nyitott volt, nagy csata folyt értük. Végül szinte célfotó döntött, mindössze 0,009 másodperccel nyert García, Bühler előtt.

Bühler aztán a második versenyen ünnepelhetett a dobogó csúcsán.

Amna Al Qubaisi a pole pozícióból a szezon harmadik fordított rajtrácsos győzelmére hajtott, ám ez végül nem jött össze.

A második helyről induló Nerea Martí az első körben megpróbálta megelőzni az emirátusi versenyzőt, de kénytelen volt visszaadni a pozícióját, miután elhagyta a pályát. Eközben a harmadik körben Bühler a harmadik helyen haladt.

Hamda Al Qubaisi összeakadt Megan Gilkes-szel, és a mezőny végére esett vissza.

Amikor a 4. körben az első kanyarhoz érkezett a mezőny, Martí és A. Al Qubaisi között történt érintkezés miatt a Campos Racing autójáról az első szárny egy darabja letört, az MP Motorsport versenyzője pedig szembefordult a forgalommal. A Campos Racing versenyzője a sérülést követően lassan lemaradt a mezőnyben, majd áthajtásos büntetést is kapott az incidensért.

A vezetésért később négyes csata alakult ki Bühler, Schreiner, és Bustamante között.

Bustamante pedig rövid időre átvette a vezetést, ám pályaelhagyás miatt fel kellett adnia a pozíciót.

Hátrébb Gilkes feladta a versenyt, majd García és Emely de Heus is a kavicságyban kötött ki, és nem tudták folytatni a versenyt. Lola Lovinfosse is is kénytelen volt feladni a versenyt, miután fekete-narancssárga zászlót kapott.

Bustamante kitartása ellenére azonban a svájci Bühler megtartotta a vezetést, és megnyerte a versenyt.

Bianca Bustamante sem maradt azonban győzelem nélkül, ő a hétvége harmadik futamán diadalmaskodott.

A rajt után Abbu Pulling állt az élen, és hamar elhúzott kissé az üldözőktől, így a második helyről induló Bustamantétól is. A brit versenyző azonban nem sokáig tudta megtartani a vezetést, mivel Bustamante megelőzte őt.

Ezután H.Al Qubaisi is megelőzte Pullingot és átvette a 2. helyet. Az emirátusi azonban az 1-es kanyarban lekoccolta Bustamante autójának hátuljét, ennek következtében pedig kiesett a versenyből, míg a PREMA versenyzője sértetlenül megúszta az incidenst.

Bustamante elhúzott Pullingtól, mielőtt a mezőny hátsóbb részében Megan Gilkes megpördült, miután összeütközött Lola Lovinfosse-szal, ami biztonsági autós fázist eredményezett.

Három körrel a vége előtt távozott a Safety Car, majd végül Bustamante nyert Pulling és Amna Al Qubaisi előtt.

Megdorgálták az F1-et a nők kapcsán: Csak egyetlen „rosszabb” sportág van?

Forrás :