fbpx

Dilano van ‘t Hoff temetése nyilvános, és online követhető lesz

Július 1-jén szembe jött a szomorú valóság: 18 éves korában, Spa-Francorchamps-ban történt baleset után elhunyt a holland autóversenyző, Dilano van ‘t Hoff. A családja nyilvános temetést tervez.

Fekete nap volt ez a motorsport közösségnek: a fiatal, mindössze 18 éves holland versenyző az európai Formula Regional szezon nyolcadik fordulóján, a belgiumi Spa-Francorchamps pályán rendezett, esőben történt szörnyű tömegbaleset áldozata lett. A junior Formula Regional versenyeken azonos Tatuus versenyautókat használnak 270 lóerős kétliteres Renault motorokkal.

A vizes pályán, rossz látási viszonyok között az akkor második helyen álló Tim Tramnitz nem sokkal a futam vége előtt elvesztette uralmát a versenygépe felett. A bal oldali szalagkorlátnak csapódott, az autó pedig tovább csúszott felfelé, a Raidillon felé. A baleset tömegkarambolt váltott ki, amelyben Dilano van ‘t Hoff autója is érintett lett. Ez többször megpördült, majd teljes erőből nekiment egy ellenfele a roncsnak a pilótafülke magasságában. Dilano van ‘t Hoff istállója, az MP Motorsport visszavonta nevezését a mostani mugellói versenyhétvégére. Sander Dorsman csapatfőnök így nyilatkozott:

„Egy tehetséges pilótát és egy karizmatikus fiatalembert veszítettünk el. Tovább lépünk, ahogyan Dilano is szeretné. Azonban tiszteletből nem fogunk versenyezni Mugellóban, amikor a családjának el kell temetnie a fiát. Mugello most egyszerűen túl közel van a tragikus belgiumi eseményekhez.”

A versenyző családja megerősítette: Dilano van ‘t Hoff temetése Reyerparcban nyilvános lesz, a beléptetés július 11-én 10:00 órától, a temetési szertartás 12:00 órakor kezdődik. A temetési szertartást majd élőben is streamelik, a család pedig létrehozott egy alapítványt, a „Racing for Dilano”-t. Az összegyűjtött pénzt olyan autóversenyzők javára fordítják, akiknek egy baleset utáni rehabilitációra van szükségük.

Dilano van ‘t Hoff balesete hátborzongatóan hasonlít arra a Formula 2-es balesetre, amely 2019. augusztus 31-én a francia Anthoine Hubert életét követelte a történelmi belga pályán.

Hubert a pálya szélének ütközött a Raidillonban, közvetlenül a hírhedt Eau Rouge-i emelkedő után. Kikerülni próbálta honfitársa, Giuliano Alesi autóját, aki defekt miatt lassan haladt. Anthoine autója az első csattanás után jobbra csúszott vissza a pályára, majd teljes erővel eltalálta a száguldó Juan Manuel Correa. Utóbbi súlyos lábsérüléseket szenvedett, és csak egy év után tudott visszatérni a motorsportba.

A hollandiai Dordrechtban született Dilano van ‘t Hoff tizenegy évesen kezdte gokartos pályafutását. 2021-ben kezdte a formaautós karrierjét, az Egyesült Arab Emírségek Formula 4-es bajnokságában. A szezont az összesített második helyen fejezte be Enzo Trulli mögött, aki a hosszú ideig a Forma-1-ben versenyző Jarno Trulli fia.

Dilano van ‘t Hoff később a spanyol Formula-4-es bajnokságban is versenyzett, és bajnok lett, már az MP Motorsport színeiben. Ugyanezzel a holland csapattal (Dennis Haugerrel és Jehan Daruvalával a Formula 2-bőn) Dilano van ‘t Hoff 2022-ben az ázsiai és európai Formula Regionalban versenyzett. Ázsiában a 13., Európában pedig a 19. helyen végzett.

Ezek voltak a tragikusan elhunyt Dilano Van ‘t Hoffhoz a barátnője utolsó szavai

Forrás :