fbpx

Ő a legjobb F2-es, aki Verstappenhez, Hamilton és Leclerchez hasonlít?

Van egy junior kategóriában versenyző fiatal, akit Max Verstappenhez, Lewis Hamiltonhoz és Charles Leclerchez hasonlítanak.

Mindig nagy figyelmet fordítanak arra, hogy ki lehet a következő Formula 2-es tehetség, aki betörhet az F1-be. Legutóbb ez Oscar Piastrinak sikerült, aki idén debütált a McLarennél.

Most a Prema Racing versenyzőjét, Vestit külön dicséretben részesítette Peter Windsor F1-es szakértő, aki szerint Verstappenhez, Hamiltonhoz és Leclerc-hez hasonlítható.

„Azt mondanám, hogy egyértelműen Frederik Vesti” – mondta Windsor, amikor a YouTube-on élő közvetítésében arról kérdezték, hogy melyik jelenlegi F2-es versenyző rendelkezik Verstappen, Hamilton és Leclerc azon képességével, hogy jól alkalmazkodik a rövid kanyarokhoz. „Ezt már akkor észrevettem, amikor a Formula 3-ban volt, és mindig is megvolt benne ez a tehetség.”

„Ha csak a legutóbbi versenyeket nézzük, még a barcelonai vizes sprintversenyen is, bárhol a pályán, amikor más autók mögött volt, láthattuk, hogy milyen rövidek a kanyarjai.”

„Ez az oka annak, hogy jó.”

Vesti a Mercedes junior programjába szerződött, és reméli, hogy George Russell pályafutását „másolhatja”, mivel ő is a Mercedes juniorja volt mielőtt a Williamsnél bemutatkozhatott, majd a főcsapathoz igazolt.

Nemcsak Vesti, hanem a Red Bull junior pilótája, Ayumu Iwasa személyében egy Red Bull junior versenyző is dicséretet kapott.

„De Vesti az a srác, aki a leginkább eszembe jut, és ő határozottan a radar alatt van, amikor az emberek tehetségről beszélnek.”

Windsor szerint ez azért van, mert Vesti „feltűnésmentesen” vezet, és csak akkor tűnik fel, hogy mennyire gyors, mikor a köridőkre néz az ember.

Vesti jelenleg vezeti a Formula 2 pontversenyét. Előnye 11 pont a második helyen álló Théo Pourchaire előtt.

A Mercedes 46 embert alkalmaz csak arra, hogy ne járjon úgy, mint a Red Bull

Forrás :