fbpx

Ténylegesen lehúzta a rolót a W Series

Hivatalosan is megszűnt a W Series. Meglepődtetek? Mi sem.

A W Series hivatalosan is ügyintézők kezére került. Történt ez azt követően, hogy anyagi problémák miatt már a 2022-es szezont is idő előtt fejezték be, majd a 2023-as szezon el sem kezdődött.

A bajnokság rossz lóra tett a befektetők tekintetében, erről korábban a széria finn versenyzője, Emma Kimiläinen beszélt.

A W Series három szezont teljesített, és mindegyiket Jamie Chadwick nyerte, aki idén már Amerikában, az Indy NXT bajnokságban versenyez.

Bár a tervek szerint a W Series 2023-ban újraindult volna, ez nem valósult meg. Így az Evelyn Partners LLP ügyintézői most felhívást tettek közzé a sorozat potenciális befektetői számára, hogy hosszú távon újraindíthassák a sorozatot.

Kevin Ley, az egyik vagyonfelügyelő nyilatkozatában elmondta: „A hír felzaklatja a vállalat alkalmazottait és versenyzőit, a bajnokság világméretű támogatóival együtt.”

„A Társaság likviditási helyzete miatt nem tudott kötelezettséget vállalni a 2023-as versenyszezonra. Az igazgatók különböző felekkel folytattak tárgyalásokat a további finanszírozásról, valamint a vállalkozás esetleges eladásáról. Sajnos ezek a megbeszélések nem jutottak eredményre.”

Henry Shinners hozzátette: „A közös vagyonfelügyelők minden rendelkezésre álló lehetőséget megvizsgálnak annak érdekében, hogy a W Series a jövőben újraindulhasson.”

„Érdeklődési szándéknyilatkozatokat keresünk a vállalat üzletága és eszközei iránt. Kérjük, hogy minden érdeklődést a lehető leggyorsabban regisztráljanak nálunk.”

„A személyzetet elbocsátották, vagy már a kinevezésünk előtt elhagyták a vállalkozást, és sajnos szükségessé vált a fennmaradó személyzet elbocsátása.”

A Forma-1 eközben létrehozta a fiatalabb versenyzőket célzó saját, kizárólag nőkből álló kategóriáját, az F1 Academy-t, amely idén debütált. A bajnokság versenynaptára jövőre már párhuzamos lesz a Forma-1-gyel.

8-10 év múlva érkezhet női versenyző az F1-be