fbpx

Miközben itt az új F1 Academy, kiderült, miért fuccsolt be a W Series

BAz F1 most a saját, csak nőknek szóló F1 Academy sorozatát nyomja. Azonban az első ilyen koncepció, a W Series – melyet nem az F1 hozott létre – tavaly év végén befuccsolt.

Az egyik egykori WSeries versenyző, a 33 éves finn Emma Kimiläinen – aki F1-es szakértőként is ténykedik a finn televíziónak – elismeri, hogy a W Series jövője még mindig homályos.

„A szériától független okok miatt vagyunk ebben a helyzetben” – mondta Kimiläinen az Iltalehtinek.

Az üzleti modell egyik legfontosabb eleme volt, hogy minden versenyzőt ténylegesen a sorozat fizetett. A lap szerint Kimiläinen 2021-ben 125 ezer dollár, 2019-ben pedig 90 ezer dollár pénzdíjat kapott.

Amikor pénzügyi gondok támadtak, egy új befektetővel kötöttek üzletet.

„A sorozatnak járó pénzt soha nem fizették ki” – mondta Kimiläinen. „Nagy üzletet kötöttek a befektetővel, de a pénz soha nem érkezett meg. Végül világossá vált, hogy soha nem is fog megérkezni.”

„Ekkor kezdődtek a bizonytalan idők. Hirtelen sietve kellett elkezdeniük keresni a hiányzó milliókat.”

Végül a 2022-es szezon négy futammal a vége előtt befuccsolt, és 2023-ban ne folytatódott. De Kimiläinen szerint még nincs minden veszve.

„Úgy gondolom, hogy a tulajdonosváltás folyamatban van” – mondta.

„Sok minden még tisztázatlan, de a színfalak mögött próbálkoznak a dolgokkal. De ezek a nagy szerződések időbe telnek. Ezért arra kérek mindenkit, hogy várjon nyugodtan”.

Elismeri azonban, hogy a várakozás nem egyszerű.

„Készek vagyunk vezetni, amint kapunk valamilyen jelzést a folytatásról” – mondta Kimiläinen. „De lehetetlen megmondani, hogy idén vagy legkorábban jövőre tudunk-e versenyezni.”

„Egyelőre csak várhatunk és meglátjuk, mi történik.”

Forrás :