fbpx

Újraéledhet egy legendás formaautós versenysorozat

Friss sajtóhírek szerint 15 év újra visszatérhet a nemezetek versenyeként elhíresült A1 GP széria.

A motorsport világában jártas és tapasztalt nagyvállalati vezetőkből álló konzorcium, akik között ott van az Alpine korábbi ügyvezető igazgatója Marcin Budkowski, az a Sir Keith Mills, aki Londonban vitte a 2012-es Olimpiát, a sorozat tanácsadó szerepkörére pedig Mike Gascoyne-t választották, aki 26 évig dolgozott több F1-es csapatnál is komoly mérnöki pozícióban.

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az A1 GP visszatérése 2024-ben várható.

A Sky News pedig már néhány konkrét részletet is elárult. Szerintük 20 csapat alkotja majd a mezőnyt, a korábbiakhoz hasonlóan egy-egy országot képviselve, a csapatok pedig egyforma autókat használnának, ezzel szoros bajnokság és küzdelem várható.

Követve a mai trendeket, itt is fenntartható üzemanyagokat használnának, a teljesítményük pedig igen erős lenn, akár a 350 km/h-s csúcssebességre is képesek lehetnek, amivel a Forma-1-s és a Formula 2-es autók között lennének összteljesítményben.

A szezonokat december és július között, a Forma-1-es holt idényben rendeznék, a Forma-1-es rajongók kiszolgálása érdekében. Az előzetes tervek szerint 12 versenyt rendeznének a világ számos pontján, többek között a Közel-Keleten, Latin-Amerikában vagy Afrikában.

A forrás arról is beszámolt, hogy már el is készült egy prototípus autó, a hivatalos bejelentés is hamarosan megtörténhet, miután sikerült a szervezőknek a pénzügyi alapokat is lefektetni.

Forrás :