fbpx

F1 Academy: Két spanyol győzelem mellett tündökölnek az emirátusi lányok

A Red Bull Ring adott otthont az F1 Academy történetének első versenyhétvégéjének. Három versenyt foglalt magában a forduló, melyek mindegyike szombaton zajlott.

Az első verseny rajtját követően a pole-ból rajtoló Marta García meg tudta tartani a vezető helyet. PREMA-s csapattársa, Bianca Bustamante azonban alulmaradt Nerea Martíval szemben, aki az első kanyarban, kívülről előzte meg a filippínót.

Emely de Heus és Lola Lovinfosse ütköztek, amiért utóbbi öt másodperces büntetést kapott. De Heus kiesett, csakúgy, mint Léna Bühler és Carrie Schreiner, akik ki akarták kerülni a balesetet, de így a kavicságyban ragadtak. Safety Car fázis következett, melynek távozása után Martí átvette a vezetést Garcíától. Mindeközben az emirátusi Hamda Al Qubaisi a 15. helyről a negyedikre javított.

Később García visszaszerezte az első helyet, és innentől már nem engedte azt.

A Rodin Carlin versenyzője, Megan Gilkes, akit csapattársaival együtt kizártak az időmérőről. miután mindhárom autón nem homologizált alkatrészeket találtak, a verseny végén megpördült és az ötödik helyről a tizedikre esett vissza.

A bajnokság történetének legelső versenyét végül a spanyol García nyerte Martí és Bustamante előtt.

Martí azonban utólag büntetést kapott, így a második Bustamante lett, a harmadik pedig Jessica Edgar.

A második versenyen Amna Al Qubaisi (Hamna testvére) rajt-cél győzelmet aratott. Az emirátusi versenyző a fordított rajtrács okán indult a pole-ból, és sikeresen ki is használta a lehetőséget.

A rajt után Léna Bühler sikeresen megelőzte Lola Lovinfosse-t az első kanyarban.

A mezőnyben zajlottak a csaták. Az 1. futam győztese, Marta García például csapattársával, Bianca Bustamantéval küzdött, valamint a Rodin Carlin versenyzőjével, Abbi Pullinggal. Számos előzésre került sor középmezőnyben.

Míg A. Al Qubaisi vezetett, Hamda Al Qubaisi ismét bizonyította rátermettségét. A 15. helyről ezúttal az 5. helyre jött fel.

A versenyt tehát Amna Al Qubaisi nyerte, Bühler és Lovinfosse előtt.

Ha harmadik, és egyben a Red Bull Ringen rendezett nyitóhétvége utolsó versenyén ismét García diadalmaskodott.

Ismét a pole pozícióból rajtolva tartotta meg első helyét. A csapattárs Bustamante mellőle rajtolt, de nem tudott vele lépést tartani. Ennek köszönhetően a spanyol két kör elteltével már két másodperces előnyben volt.

Eközben Hamda a Al Qubaisi a hetedik helyről rajtolva kezdett előre lépkedni, méghozzá tempósan. Az 5. körben egy merész húzással a 3-as kanyarban kívülről kerülte meg Nerea Martí-t és ekkor már a második helyen haladt.

A mezőny további részében Lola Lovinfosse megpróbálta Megan Gilkest kívülről előzni a 3-as kanyarban, de a manőver nem sikerült. Elhagyta a pályát, és Gilkes, Chloe Chong és Emely de Heus mögé került.

Eközben Hamda Al Qubaisi gyorsan utolérte Garcíát az élen. Előzni is próbált, de García hatékonyan védekezett. Az utolsó körben a két autó közötti különbség 0,5 másodpercre csökkent.

Végül azonban García maradt az élen, H. Al. Quibaisi a második lett, míg a harmadik helyen testvére, Amna Al Qubaisi végzett.

A bajnokság állása az első versenyhétvége után:

1. Marta García 58 p
2. Amna Al Qubaisi 36 p
3. Hamda Al Qubaisi 26 p
4. Abbi Pulling 25 p
5. Jessica Edgar 19 p
6. Bianca Bustamante 18 p
7. Léna Bühler 16 p
8. Nerea Martí 15 p
9. Megan Gilkes 9 p
10. Lola Lovinfosse 8 p
11. Carrie Schreiner 6 p
12. Chloe Chong 6 p
13. Emely de Heus 3 p
14, Chloe Grant 3 p
15. Maite Cáceres 0 p