fbpx

Így készíts egyszerűen lángost, a Magyar Nagydíjra!

Nem tudsz sajnos kilátogatni a Magyar Nagydíjra, így otthon, a tévé előtt nézed majd a versenyt? Ehhez szeretnél valami egyszerűen elkészíthető „strandkaját”, ami illik a magyar versenyhez? Akkor lángost keresed!

Ez a lángos ráadásul garantáltan olcsóbb, mint az, amit a Hungaroringen kapsz. 😉

Mire lesz szükséged kb 3-4 db normál méretű lángoshoz?

  • 200 g lisztre
  • 10 g friss élesztőre
  • 160 ml langyos tejre
  • egy csipet kristálycukorra
  • egy teáskanál sóra
  • étolaj

A langyos tejbe szórd bele a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt, és tedd félre pár percre, míg felfut. (Ne legyen nagyon meleg a tej!)

Mérd ki egy tálba a lisztet, szórd bele a sót, majd ha felfutott az élesztő, öntsd bele az élesztős-tejes mixet, majd gyúrj az egészből homogén tésztát.

A tésztát takard le konyharuhával, tedd meleg helyre és keleszd kb a duplájára.

Ha ez megvan, oszd a tésztát egyenlő adagokra (kb 3-4), majd nyújtsd az adagokat nagyjából kör alakúra, majd pihentesd még őket, míg egy magas falú edényben felforrósítasz közel egy liter étolajat. (Csípj ki egy pici, körömnyi tésztát és dobd az olajba. Ha azonnal feljön a tetejére és láthatóan sül, akkor kellően meleg az olaj, ez után kicsit visszább is vehetsz a hőfokból.)

A lángostésztákat egyesével, egymás után süsd ki. Tegyél egy tésztát a forró olajba. Ha az alja már aranyszínűre sült, fordítsd meg, hogy a másik oldala is olyan legyen, majd kiveheted az olajból és jöhet a következő.

Tetszőleges feltéttel fogyasztható (fokhagyma, tejföl, sajt, stb.).

4+1 dolog, amit mindenképp vigyél magaddal a Magyar Nagydíjra!