fbpx

Ide süss! Ezt készítsd az imolai versenyhétvégére!

RAWE CEEK, vagyis RACE WEEK! Jön az Emilia Romagna Nagydíj, Imolában! Készíts a hétvégén alkalomhoz illő süteményt a futamnézéshez! 😀

Ez a Ciambella di Imola, vagyis „imolai fánk”. Fánk, azért idézőjelben, mert nem az általunk ismert fánkról van szó, ez csak a sütemény formájára utal. Ezt egy kuglóf formával tudjuk elérni.

Íme a bevásárló lista, és a recept! 😋

Hozzávalók:

  • 530 g liszt (eredetileg 00-s, de a hagyományos finomliszt is jó)
  • 220 g cukor
  • 170 g olvasztott vaj
  • 3 tojás
  • 12 g porélesztő
  • 1 citom reszelt héja
  • 90 g tej
  • +1 tojás a tetejét megkenni
  • Dekorcukor a tetejére (elhagyható)

A hozzávalókból lágy tésztát keverünk, amit egy sütőpapíron és egy kis extra lisztezés segítségével a sütőforma átmérőjével megegyező hosszban terítünk szét, és igyekszünk a sütőpapír segítségével hengerelni sodorni. A sütőpapír azért kell segítségnek mert meglehetősen lágy lesz a tésztánk. A tésztát ez után kivajazott, lisztezett kuglóf formába tesszük, a tetejét megkenjük felvert tojással, és megszórjuk dekor cukorral.

Kuglóf forma hiányában sem kell aggódni, szokták „vekinként” is sütni, pl püspökkenyér formában.

Előmelegített sütőben 180 fokon (alsó-felső) kb 40-50 perc alatt készre sütjük.

A formából azonban nem fejre fordítva vesszük ki, mint általában a kuglófot szokás, hanem ami sütés közben a teteje volt, az is marad. Elvégre azt szórtuk meg cukorral. 🙂