fbpx

„Lauda” ralizik: itt a magyar nyelvű előzetese a Verseny a győzelemértnek!

Miközben Niki Lauda a visszatérését, majd az utolsó bajnoki címét ünnepelhette a McLarennel, addig a ralivilágbajnokság a B csoportos autói a valaha volt legveszélyesebb szörnyetegekké váltak.

Borzasztó nagy rivalizálás kezdődött a gyártók között, és ebből nyilván nem maradhatott ki a német Audi és az olasz Lancia sem. Leghevesebb harcuk 1983-ban volt, amikor ez a film is játszódik. Az olaszok némileg az esélytelenek nyugalmával küzdöttek az ereje teljében lévő quattrósok ellen. A taljánokra hatalmas kihívás várt, hiszen kb. minden téren alulmaradtak, legyen az innováció, technika, mérnökök, szerelők vagy a versenyzők felkészültsége és elhivatottsága.

Valóban kicsit nem csak a cím, hanem a történet is hajaz a „Hajsza a győzelemért” filmre, csak itt a Forma-1 világa helyett a rali világa a terep. Remek időutazás is lesz ez a vad 80-as évekbe, és tényleg ne zavarjon össze senkit se az, hogy újra autóversenyen találja magát Daniel Brühl, aki ezúttal nem Laudaként, hanem Roland Gumpert bőrébe bújva mérnökként teszi oda magát.

A filmet Magyarországon a Vertigo Média forgalmazza, és 2024. április 11-től lesz megtekinthető a mozikban.

Újabb motorsportos film érkezik, a Rush sztárjával! Itt az előzetes!