fbpx

9 helyszínes olasz útiterv Ferrari rajongóknak, a film alapján!

A Ferrari rajongók többségének bizonyára bakancslistás úti cél Olaszország, és Maranello. Most azonban adunk némi javaslatot, hogy mivel bővítsétek ki a túrát, ha ferraris kirándulást terveztek. Semmiképp ne hagyjátok ki Modenát sem!

Csokorba szedtük azokat a helyszíneket, melyeken a Ferrari filmet forgatták, melyek valóban kötődtek Enzo Ferrarihoz. Ha a neveikre kattintasz, meg is nézheted őket mai formájukban, a Google segítségével!

  1. Piazza Roma (Modena): A tér a Mille Miglia útvonalának egy részét képezte a filmben.
  2. Chiesa di San Pietro templom (Modena): Szerepel a filmben, illetve a valóságban Enzo Ferrari temetési szertartása is ott zajlott.
  3. Oreste Étterem (Modena): A filmben ez a helyszín helyettesítette Enzo saját éttermét, amely a „Cavallino” nevet viseli. De az 50-es években állítólag Enzo valóban sokat járt az Orestébe.
  4. Phi Hotel Canalgrande (Modena): A filmben Enzo itt szállt meg a Mille Miglia alatt.
  5. Largo Giuseppe Garibaldi, 11 (Modena): Enzo Ferrari majdnem 40 évet élt ezen a lakcímen, itt is hunyt el.
  6. Da Antonio Barber Shop (Modena): Ebbe a mai napig működő, a ’30-as években létrejött borbély üzletbe Enzo valóban rendszeresen járt.
  7. Foro Boario (Modena): Itt forgatták a Mille Miglia verseny azon részeit, melyeken Patrick Dempsey-t láthatjuk vezetni.
  8. Piazza Grande (Modena): Itt is versenyjeleneteket forgattak. A Piazza Grande a székesegyházzal és a Girlandina harangtoronnyal együtt 1997 óta az UNESCO Világörökség része.
  9. Cimitero Monumentale di San Cataldo (Modena): Az építészetileg is látványos temetőben található a Ferrari család temetkezési helye is, ahogy az a filmben is látható.

Te jártál már valamelyik helyszínen? Ha igen, írd meg nekünk Facebookon, X-en, vagy Threadsen! 🙂

Premier előtt láttuk a Ferrari filmet: Lassú, fájdalmas, fanyar humorú, mégis magával ragadó