Versenyhétvégén nem csak az öltözeteddel hozhatod magad szurkolói hangulatba, hanem akár a hétvégi ételekkel is.
Így lesz pepita, „kockás zászlós” a piskótatekercs!
Hozzávalók a négyzetekhez:
- 25 g szobahőmérsékletű vaj
- 25 g porcukor
- 1 szobahőmérsékletű tojás
- 20 g liszt
- 7 g cukrozatlan kakaópor
+ nyomtató
Először is nyomtassunk egy pepita sablont. Majd ezt helyezzük egy kb 30×21 cm-es tepsibe, és borítsunk rá sütőpapírt.
A barna négyzetekhez csomómentesen elkeverjük a lágy vajat, a tojást, a lisztet és a kakaóport. Ezt a keveréket habzsákba töltjük, majd a sütőpapíron – ahogy átlátszanak a négyzetek -, megrajzoljuk őket a csokis masszával. Ha ez kész, a rajzolt sűtőpapírt tepsivel együtt tegyük a hűtőbe egy félórára.
Addig elkészíthetjük az alap piskótát.
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 100 g cukor
- 30 ml tej
- 55 g liszt
- 1-2 g sütőpor
- csipet só
Válasszuk ketté a tojásokat, majd a fehérjét verjük habbá. Közben adjunk hozzá 100 gramm cukrot is. A hab akkor jó, ha fejre fordítva az edényt, az nem kezd el kifolyni belőle.
A tojások sárgáját keverjük el a tejjel, majd óvatosan forgassuk össze a fehérjével.
Egy külön edénybe mérjünk ki a lisztet és keverjük el benne a sütőport és a sót. Majd az egészet forgassuk bele a tojásos keverékbe.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vegyük ki a mintázott sütőpapírt a hűtőből. Terítsük el rajta a piskóta tésztáját, majd süssük 180 fokon kb 20 percig.
Ha elkészült, tegyük a tésztát sütőpapírral együtt egy konyharuhára, majd tegyünk sütőpapírt a tetejére is. Ezután a konyharuhával együtt tekerjük fel, és így hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, tekerjük szét, távolítsük el a felső sütőpapírt, majd kenjük meg a tésztát lekvárral, vagy tetszőleges krémmel.
Ez után kezdjük el feltekerni a tésztát, óvatosan leválasztva a sütőpapírról.
Végül nincs más hátra, mint felszeletelni.
Jó étvágyat, jó szurkolást! 🙂
https://www.tiktok.com/@motorsportol.hu/video/7227455776858590490?lang=hu-HU&q=motorsportol&t=1682778162621