Nem vagyok meggyőződve róla, hogy Carlos Sainz túl jártas lenne a konyhaművészetekben, vagy gyakran ténykedne a konyhában. Az viszont bizonyosságot nyert, hogy palacsintát azt kiválóan tud készíteni!
A napokban először Tiktokon osztotta meg „fluffy pancake” (puha, foszlós palacsinta) receptjét, majd megtette ezt a Ferrari YouTube csatornáján is.
A videókból kiderült, hogy Carlos két kedvenc szavava a „fluffy” és a „yolk” (tojássárgája), mert bőven többször mondja ki, mint indokolt. 😀
A Ferrari videójában kicsit részletesebben beszél a szerinte a világ legjobb palacsinta receptről, ami egyébként nem a vékony, feltekert fajta, ami itt Magyarországon népszerű, hanem a vastagabb, amerikai típusú.
Íme a recept, ami a videóból kiderül:
Hozzávalók:
- 3 tojás
- 200 g liszt
- vanília
- 250 ml tej
- sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- méz
- olívaolaj
- + egy pici vaj a sütéshez
A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá – ez adja majd a puhaságot -, a sárgáját pedig alaposan keverd össze a vaníliával, mézzel, olívaolajjal, cukorral, majd add hozzá a sütőport, lisztet és tejet. Keverd csomómentesre, majd óvatos mozdulatokkal forgasd össze a fehérjehabot a sárgájás keverékkel. Ügyelj rá hogy a habot ne törd össze nagyon – ezt Carlos is hangsúlyozza -, mert akkor nem lesz olyan „fluffy” a palacsinta.
Ezt követően olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, majd kanalazz rá a tésztából. Amikor már az alja megsült annyira, hogy alá tudsz nyúlni egy spatulával, fordítsd meg, várd meg míg a másik oldala is megsül és kész is!
Megsütöttem én is. Lehet, hogy Carlos Sainz nem világbajnok, de a palacsinta receptje az! 😀