fbpx

Kaotikus versenynap volt: Schumacher lábát törte, Hill nagy bejelentést tett

Negyed évszázada ezen a napon, az 1999-es Brit Nagydíj napján az ember csak kapkodta a fejét a történések kapcsán. A legrosszabbul Michael Schumacher járt.

Ferrarijának fékje meghibásodott, és mikor megpróbálta megelőzni csapattársát, Eddie Irvine-t, egyenesen a falnak rohant. Az ütközés következtében az akkor még csak kétszeres világbajnok lábát törte, így a szezon hátralévő 8 versenyét (a 16-ból) ki kellett hagynia. Helyére Mika Salo ült be. Silverstone-ba a bajnokság második helyezettjeként érkezett Schumacher, 8 ponttal lemaradva Mika Häkkinentől, de lábtörése miatt már nem volt esélye fordítani az álláson. Így a német végül az 5. helyen zárta a bajnokságot, amelyet Häkkinen megnyert.

Visszakanyarodva az 1999-es Brit Nagydíjra, az események sora nem merült ki ennyiben:
  • Még Schumacher balesete előtt Jacques Villeneuve és Alessandro Zanardi is lefulladt a rajtrácson.  Charlie Whiting versenyigazgató azonban véletlenül a piros zászló gombot nyomta meg a boxkijárat nyitógombja helyett.
  • A versenyt Häkkinen is feladni kényszerül, meglazult kerék miatt.
  • David Coulthard megszerezte első győzelmét a szezonban.
  • Damon Hill pedig a verseny után bejelentette, hogy abbahagyja a versenyzést. Úgy tűnt, hogy azonnali hatállyal, ezért csapata, a Jordan készenlétbe állította tartalékversenyzőjét, Jos Verstappent, de Hill végül úgy döntött, hogy azt a szezont még befejezi.

Őrizetbe vették Michael Schumacher családjának a zsarolóit!