fbpx

Verstappen családja intézte Pérez szerződését, hogy megússzák Sainzot?

Robert Doornbos maga is F1-es versenyző volt, manapság pedig szakértőként tevékenykedik Hollandiában. Meglátása szerint Max Verstappen családja szerepet játszott abban, hogy Sergio Pérez szerződését meghosszabbította a Red Bull, mivel nem akarták, hogy a holland világbajnok és Carlos Sainz ugyanannál a csapatnál versenyezzen.

A mexikói gyenge teljesítménye a tavalyi szezon óta téma. Sokan kitennék már a szűrét a Red Bulltól, vagy akár a teljes mezőnyből. Ahogy tavaly, úgy idén is egészen jól indult a szezon Pérez számára. Pár verseny után azonban már csak felejthető eredményeket tudott felmutatni. Ami kellemetlen, hogy Nico Hülkenberg egy gyengécske Haas volánja mögött az elmúlt 2 versenyen több pontot gyűjtött, mint Pérez az elmúlt 5 versenyen, a bajnok Red Bullban ülve.

Doornbos a Ziggo Sportnak arról beszélt, hogy a mexikói szerződéshosszabbítása Verstappenéknek köszönhető.

„Egyszerűen átérzem annak a fiúnak [Péreznek] a fájdalmát. Gondoskodott róla, hogy ez [a szerződéshosszabbítás] gyorsan megtörténjen, már csak azért is, mert a Verstappen család ezt akarta” – mondta.

„Azt akarták, hogy Pérez aláírjon, és megszűnjön a sok zavaró tényező Carlos Sainzcal és mindenkivel, aki ott ólálkodott azon az ülés körül.”
Bár szerződést hosszabbított, a közönség valahogy mégsem veszi 100%-nak, hogy a csapatnál marad.

Liam Lawson tesztelni Max Verstappen és Sergio Pérez autóját. Ez pedig azt vetíti elő, hogy szerződést kaphat a jövő évre, ami pedig átrendezheti az RB és/vagy a Red Bull versenyzőpárosait. Amennyiben jó szerepel, amire azért számítani lehet, Pérez számára nem lesz több kifogás, ezt Doornbos is elismeri.

Horner: Perez tisztában van már a tarthatatlan helyzetével

Forrás :