fbpx

30 éve: Schumacher már a rajt előtt szabálytalankodott, végül kizárták és eltiltották

30 éve ezen a napon, 1994. július 10-én rendezték a Brit Nagydíjat. Damon Hill hazai győzelmet aratott a Williamsszel, mégis Michael Schumacherről szólt a verseny. Bár nem egészen úgy, ahogy a német szerette volna.

Schumacher már a rajt előtt intézett magának egy büntetést, majd a csapata repetázott később, mígnem kizárták.

A felvezető körön a második helyre kvalifikált Schumacher megelőzte a pole-ból induló Hillt. David Coulthard azonban lefulladt a rajtnál, ami újabb formációs kört eredményezett, amelyen a német ismét megelőzte Hillt.

A 14. körben a benettonos öt másodperces stop-go büntetést kapott a felvezetőkörös előzésekért. Ezt egészen a 21. körig nem töltötte le ezért fekete zászlóval kiintették a versenyből. Schumacher azonban ezt sem vette tudomásul, azt állította, hogy nem látta. A versenyigazgatónak a Benetton boxában kellett mennie, hogy intézkedjen. A csapat azonban közölte, hogy félreértés történt az 5 másodperces stop-go büntetéssel kapcsolatban, végül a versenybírók visszavonták a fekete zászlót, Schumacher pedig letöltötte a stop-go büntetést.

Schumi a második helyen intették le.

Azonban a verseny után a stewardok 25 000 dollárra büntették a Benettont, és megrovásban részesítették őket és Schumachert, amiért figyelmen kívül hagyták az öt másodperces kiállási büntetését, majd az azt követő fekete zászlót. Július 26-án az FIA Motorsport Világtanácsa 500 000 dollárra emelte a büntetést, míg Schumachert a Brit Nagydíjról kizárták, kér versenyről pedig eltiltották.

Őrizetbe vették Michael Schumacher családjának a zsarolóit!