fbpx

Újabb szakembert csábított el az Aston Martin, ezúttal a Ferraritól

Az Aston Martin bejelentette, hogy a Ferrari korábbi versenyautóért felelős technikai igazgatója, Enrico Cardile lesz az új műszaki igazgatójuk a 2025-ös szezontó kezdve.

A múlt hónapban röppentek fel olyan pletykák, hogy az Aston Martin Cardile igazolását akarja, a Ferrari pedig hétfőn hozta nyilvánosságra, hogy a régóta szolgáló olasz pozíciója megüresedett. A silverstone-i székhelyű istálló megerősítette a várható lépést, amelynek értelmében Cardile új szerepet kap az alakulaton belül, miközben tovább erősíti a technikai részlegüket. Cardile így nyilatkozott:

„Nagyon várom, hogy csatlakozhassak az Aston Martin Aramco csapatához. Az ambíció és a vágy egyértelmű, és ez egy egyedülálló lehetőség, hogy részese lehetek ennek a folyamatnak. Ez egy személyes és szakmai kihívás, és igen várom, hogy együtt dolgozhassak a csapattal, hogy sikerre vigyük ezt az ikonikus márkát.”

Cardile a Ferrarinál eltöltött időszakából származó széleskörű tapasztalattal érkezik, és az Aston Martin jelenlegi technikai részlegét segíti majd a 2026-os szabályok felé tartó úton. Az Aston Martin ügyvezető elnöke, Lawrence Stroll hozzátette:

„Szeretném üdvözölni Enricót az Aston Martin Aramconál, miközben a 2026-os jelentős szabályváltozások előtt a technikai vezetői részleg megerősítésére törekszünk. Nagyon örülök, hogy továbbra is világszínvonalú tehetségeket vonzunk magunkhoz. Enrico osztozik a motivációmban, hogy sikeres legyen a Forma-1-ben, és minden erőforrás a rendelkezésére áll majd, hogy ezt az ambícióját megvalósítsa. Az októberben csoportvezérként csatlakozó Andy Cowell-lel és a meglévő vezetőinkkel együtt egy félelmetes alakulatunk lesz.”

Mike Krack, az Aston Martin csapatfőnöke így zárt végül:

„Nagy örömmel üdvözlöm Enricót az Aston Martin Aramconál. Enrico közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik a Ferrarinál, így új perspektívát kínál majd a műszaki stratégiánkhoz. Ez egy kulcsfontosságú kinevezés a csapatnál, ahogy a 2026-os új szabályok felé haladunk – ez egy fontos következő lépés az utunkon.”

A Mercedestől igazolt igazgatót az Aston Martin, ráadásul Martin Whitmarsh helyére!

Forrás :