fbpx

Nemzetközi sajtó: Bibliai jelenést és legendás visszatérést produkált Hamilton

A nemzetközi sajtóorgánumok leginkább Lewis Hamilton győzelméről írtak a Brit Nagydíj után.

A Mercedes két versenyzője indult az élről Silverstone-ban, ám a változó körülményeknek és a McLaren tempójának köszönhetően Lando Norris átvette a futam első harmadában a vezetést. Ám a stratégiai döntések, és a versenyző kisebb hibái miatt végül a harmadik hellyel kellett megelégedniük.

A második pozícióba Max Verstappen zárkózott fel, míg George Russell vízszivárgás miatt kiállni kényszerült.

A brit közönség ugyanakkor örülhetett, mivel a hétszeres világbajnok megszerezte a 9. győzelmét a silverstone-i aszfaltcsíkon, míg pályafutása 104. sikerét aratta hazai nagydíján.

A neves lapok így írtak az eseményről a futam után.

La Gazetta dello Sport (Olaszország):

,,Olyan varázslatosan ment az esőben (Hamilton), mint a példaképe Ayrton Senna. A gumikezelése fenomenális volt. Az igazi bajnokok a fontos pillanatokban megmutatják magukat. Sir Lewis nem is választhatott volna jobb pillanatot a győzelemre, a hazai versenyén, Silverstone-ban ismét rekordokat döntött.”

Corriere dello Sport (Olaszország):

,,A király, az oroszlán visszatért! A ’silverstone-i bibliai tömeg, az ő népe’ előtt aratott diadala után könnyekben tört ki és meghatódott, míg a Forma-1 ismét fejet hajtott a nagysága előtt. Ezzel a győzelemmel bebizonyította, hogy tévedtek azok, akik azt hitték, hétszeres világbajnokként már nem képes győzni. Két évet várt ugyan, de a diadal a Brit Nagydíjon bekövetkezett.”

Bild (Németország):

,,Könnyek törtek ki Lewis Hamiltonból, már a leintés után, a csapatárdióban sem tudta visszafogni az érzelmeit. Ez a verseny jobb volt, mint egy hollywoodi produkció!”

AS (Spanyolország):

,,Lewis Hamilton elsőként szelte át a célvonalat, míg a közönség őrjöngött a háttérben. A tiszteletére szólt az ’Isten óvd meg a királyt’ (God Save the King – brit himnusz)! Vasárnap ő volt a király! A mindig klasszis Max Verstappen felért a második helyre és maga mögé utasította Lando Norrist. Hamilton ugyanakkor emlékeztetett minket arra, hogy a legendákat más anyagból faragták, miközben vannak körülöttük tehetséges srácok, de ők továbbra is a gyerekasztalnál kapnak csak helyet.”

Forrás :