fbpx

Wolff elismerte, felvették a kapcsolatot Alonsóval

Már egy ideje ismert, hogy Lewis Hamilton az idény végén a Ferrari kedvéért elhagyja a Mercedest. A németek azonban nem sietek el az utódlást kérdését.

Zsinórban két győzelemnél tart, így a nagy fejlődést bemutató Mercedes igencsak kecsegtető opció sok versenyző számára a jövő évre.

Éppen emiatt jelentkező szép számmal akad, a szabaddá váló Carlos Sainz-Esteben Ocon duótól kezdve a saját nevelésű Kimi Antonelliig.

Sokan azonban a 42 éves, de még mindig extra teljesítményre képes kétszeres bajnokot, Fernando Alonsot szeretnék ezüstben látni.

A csapatfőnök Toto Wolff most erre reagálva elmondta, hogy opció náluk, és már a kapcsolatfelvétel is megtörtént.

„Érdeklődtünk Fernando iránt, ám végül elutasította a közeledésünket. Abban az időben nem igazán érdekelte a lehetőség, hogy nálunk vezessen, mivel az Aston Martin hosszútávú szerződést ajánlott neki.” – mesélte az osztrák, ezzel végleg lezárta az Alonso-Mercedes találgatásokat.

Alonso tehát kizárható, a további jelöltek közül Ocon jó eséllyel a Haasba szerződik, Sainz pedig a kivárásával egyre több lehetőségektől esik el, így egyre komolyabb esélyek mutatkoznak, hogy Kimi Antonelli személyében egy nagyon fiatal, olasz újonc kaphatja meg a komoly versenyülést Russell oldalán.

Wolff komoly célzást tett Hamilton Mercedes-utódjának kilétét illetően

Forrás :