fbpx

Horner: Perez tisztában van már a tarthatatlan helyzetével

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Sergio Perez felfogta, hogy az elmúlt versenyeken szerzett gyenge pontszerzésén módosítania kell.

Horner a múlt hónapban hosszabbította meg Perez szerződését, hogy a csapatánál versenyezzen. A versenyző ezzel egy időben formahanyatnak indult, és az elmúlt hat futamon mindössze 15 pontot szerzett. Horner csalódottsága látható volt, amikor Perez megpördült az időmérő első körében, és beragadt a kavicságyba, így a 19. helyen állt csak a rajtrácson. Így fogalmazott:

„Természetesen csalódást keltő, amikor mindkét autód nem teljesít jól. Frusztráló volt kiesni látni Checót a Q1-ben. Kihagyta az első edzést Isack Hadjar miatt. Volt egy tisztességes szabadedzése. Valószínűleg az első hatban kellett volna lennie, és igen frusztráló volt elveszíteni az autót a Q1-ben.”

A csapat úgy döntött, hogy Perez új motorral indul a boxutcából, de onnan sem tudott pontot szerezni. Horner így folytatta:

„Ezen a hétvégén semmi sem alakult úgy, ahogyan azt ő akarta. Kockáztattunk vele a versenyen. Kemény gumikon indult, és a verseny elején rendesen haladt. Elkezdett esni, ekkor a 15. vagy 16. helyen állt. Az ember ilyenkor kockáztat, ahogy azt Leclerc esetében is tették, Ahelyett hogy az eső felerősödött volna, de nem így történt, így volt némi időveszteség, egy felszáradó pályán volt, ahol rengeteget vesztett a végén.”

Öt futam alatt ez volt a harmadik alkalom, hogy Perez nem szerzett pontot, ami Horner szerint nem folytatódhat így:

„Tudja, hogy így nem maradhat, hogy nem szerez pontokat. Pontokat kell hoznia, és ezt ő is tudja. Ismeri a szerepét, a célját, így senki sem vágyik jobban a visszatérésre, mint Checo.”

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown a múltkor azt mondta, a Red Bullnak nagyon kellene aggódnia, mert Perez teljesítménye lehetővé teszi az istállójának, hogy utolérje őket. Így zárt ezért a Red Bull csapatfőnöke:

„Ma ponttal jöttek közelebb. Ez olyan dolog, amivel nagyon is tisztában vagyunk. A konstruktőri bajnokság megnyeréséhez mindkét autónk pontokat kell szereznie.”

Váratlan versenyzőre cserélheti évközben Pérezt a Red Bull

Forrás :