fbpx

Verstappen nevetve válaszolt a McLaren javaslatára: Ki az a Zak Brown?

Míg Max Verstappen és Lando Norris ,,elásta a csatabárdot” Ausztria után, addig a McLaren felkérdezte egy-két dolog miatt az F1-es közösséget.

Az elmúlt hétvégén összecsapott egymással a brit és a holland pilóta, aminek ütközés és dupla defekt lett a vége. A háromszoros világbajnok a kerékcsere után az ötödik helyre esett vissza, míg a büntetést követően is meg tudta tartani a pozíciót. Mindaddig a 24 éves versenyző a boxba visszaérve adta fel a futamot.

Andrea Stella több ízben kiemelte, hogy tisztelik a Red Bullt és Verstappen, ezért nem érti miért támadták ennyire a versenyzőjét. Helmut Marko éles kritikát fogalmazott meg Norrisszal szemben, míg Christian Horner elejtett egy olyan félmondatot, hogy honfitársa szándékosan provokálta ki az ütközést.

A papaya színű istálló csapatfőnöke szerint efféle megjegyzésekre nincs szükség, mivel a valóságot nem tükrözik, és csak aláássák a sport és az alakulat integritását.

Az időmérő után Verstappent továbbra is az ausztriai eseményekről kérdezte a holland média. A versenyző kihangsúlyozta, hogy már sokkal nyugodtabb a pályán az ilyen helyzetekben:

,,Korábban nekem sem volt ennyi győzelmem és bajnoki címem. Most már nyugodtabban állok hozzá ezekhez a dolgokhoz. Megértem az egészet, azért is mondtam, hogy ‘nyugodjunk meg’. ”

Arra a kérdésre, hogy Norrishoz hasonlóan reagált-e volna korábban, a holland így felelt:

,,Nem akarok ilyet mondani, de megértem, ha valaki érzelmes és csalódott. Én is csalódott voltam az Ausztriában történtek miatt. Csak nem kell mindent azonnal a kamerákba kiabálni. A lényeg az, hogy megértsük egymást.”

Zak Brown pénteken kihangsúlyozta, hogy első sorban Hornernek kellene rászólnia a versenyzőjére, hogy ne kövessen el szabálytalan manővereket az ellenfeleikkel szemben. Ezen felül az amerikai vezető az állandó versenyfelügyelők ötletének bevezetését is szorgalmazta, és a szabályok betartását is szigorítaná. Ugyanakkor a versenyzői megbeszélésen szóba sem került a fékezés alatti bemozgás és a Red Bull pilótáját sem támadták emiatt.

Verstappen véleményét is kikérték a McLaren ügyvezetőjének meglátásairól. A világbajnok gyorsan lereagálta a dolgot és így válaszolt:

,,Ki az a Zak Brown?” – kérdezte nevetve a holland, majd elsétált.

Forrás :