fbpx

Verstappen azt hitte, ebből csak pontszerzés lesz

Max Verstappen a futam után elmondta, nem gondolta volna a verseny közepén,  hogy a dobogóra állhat majd Silverstone-ban.

A holland versenyző a rajt után ugyan megelőzte Lando Norrist és megszerezte a harmadik helyet, ám a változékony időben az RB20-as gumikezelése nem bizonyult hatékonynak, így visszaesett az ötödik helyre. Miután az eső másodszor is otthagyta a pályát, a 26 éves pilóta jó ütemben ment be a boxba, és keménykeverékű abroncsokon megelőzte a McLaren brit versenyzőjét. Így a kockás zászló másodikként intette le az egyéni tabella éllovasát.

A verseny után Verstappen kihangsúlyozta, az események elején arra gondolt, hogy maximum az ötödik helyen ér majd célba.

,,Ma egyszerűen nem volt meg a tempónk. Az elején, mikor számított, akkor visszaestem, így egy ponton túl nem tűnt olyan jónak a helyzet. Azon gondolkodtam, hogy a végén vajon ötödikek vagy hatodikak leszünk? Ám jól döntöttünk, amikor slickre váltottunk, nehéz volt megtalálni a megfelelő kört. A végén a csapat döntött úgy, hogy a lágyak helyett inkább a keményeket válasszuk. Ez határozottan segített, ezért lettünk másodikak. Szóval, lehetett volna rosszabb is” – nyilatkozta a háromszoros világbajnok.

Forrás :