fbpx

Váratlan versenyzőre cserélheti évközben Pérezt a Red Bull

Hiába a szerződéshosszabbítás, egyre erősebb a pletyka, miszerint Sergio Pérez nem tölti ki az évet a Red Bull nagy csapatában.

A szezont jól kezdte a mexikói Sergio Pérez, de az elmúlt futamokon rendre pocsékabbnál pocsékabb teljesítményt nyújtott. A pontversenyben is csak már az ötödik helyen áll, miközben a Red Bull konstruktőri előnye sem túl biztos emiatt.

Papíron 2025-ben is ő lesz Max Verstappen csapattársa, ám a helyzet nem ilyene egyértelmű. Silverstone előtt röppentek fel a pletykák, miszerint a nyári szünetben helyet cserélhet a javuló formát mutató Daniel Ricciardoval.

A motorsport.com beszámolója szerint azonban nem az ausztrál, de nem is csapattársa Tsunoda lehet az, aki átveheti Pérez helyét még ebben az évben.

A váratlan jelölt a csapat hivatalos tartalékpilótája és a tavaly remekül beugró Liam Lawson lehet.

A forrás szerint azért nem Ricciardo lehet a befutó, mivel ugyan javul a formája, de nem tartják jelenleg alkalmasnak, hogy teljes értékű pilóta legyen a nagy csapatnál. Egyéb alternatíva híjján eshet a váalsztás az új-zélandira.

Az esélyeit javíthatja, hogy a Red Bull a Brit Nagydíj után Silverstone-ban tesztlehetőséget ad az idei autójával Lawsonnak, a 200 km-es tesztnap keretében.

Amennyiben ez a lépést megteszik, az egyrészt nagy esélyt adhat Lawsonnak, hogy komolyan berúgja az F1 ajtaját, másfelől pedig Pérez legalább félévre kispadra kerülhet, ami a korát tekintve akár végzetes is lehet a karrierje számára.

Hihetetlen, de Ricciardo újra esélyes Perez helyére a Red Bullnál!

Forrás :